Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

4 tips om jouw energie op peil te houden tijdens het thuis werken

Geplaatst op 19-04-2022

Er zijn veel mensen die de afgelopen twee jaar hebben thuis gewerkt, volledig of gedeeltelijk. Hoewel het advies is versoepeld zullen toch veel mensen hybride blijven werken. Thuiswerken kan een enorme impact hebben op je energieniveau, omdat het de scheidslijn tussen werk en privé vervaagt. Te lang door blijven werken en te weinig sociaal contact kunnen zorgen voor een energiedip.

Routine, structuur en afleiding, kunnen je helpen je werkdag moeiteloos door te komen. Daarom hieronder vier eenvoudige manieren om je energieniveau hoog te houden tijdens het thuiswerken.

  1. Blijven bewegen

Door te sporten krijg je direct energie. Het verhoogt je bloedsomloop, waardoor je hoofd leeg gemaakt wordt en een serotonine-boost helpt je humeur te verbeteren. Probeer overdag zoveel mogelijk te bewegen: maak een paar huppelpasjes terwijl je je een weg baant van de keuken naar de woonkamer; dans je een weg naar de badkamer of jog ter plekke terwijl je wacht tot de waterkoker kookt. Misschien dat de hond je raar aan kijkt maar je hart begint te pompen en je krijgt het gevoel dat je leeft.

Zelfs korte beweeg sessies van achter je bureau zullen je bloedsomloop en energieproductie helpen op gang te komen. Heb je wel eens stoel-aerobics geprobeerd? Breng je armen boven je hoofd en draai dan je middel over je lichaam van links naar rechts. Voor een echte hartpomper, draai je ook nog je enkels in rondjes en beweeg je ze op en neer.

Energy

  1. Eet goed voor energie

Sommige voedingsmiddelen kunnen zorgen voor een enorme energiedip. Koolhydraten met een snelle afgifte die in wit brood, gefrituurde snacks en snoep zitten, kunnen je onmiddellijk een energie boost geven. Helaas zal na een paar uur die plotselinge energiepiek dalen. Hierdoor zul je je moe en slaperig voelen én het zal niet lang duren voordat je weer trek krijgt in zoetigheid.  Bij energierijke voeding met een langzame afgifte kan je bijvoorbeeld denken aan: volkoren en eiwitrijke voedingsmiddelen, deze helpen je langer een vol gevoel te houden. Probeer pindakaas op volkoren beschuit of havermout als ontbijt. Snack de hele dag door met noten en zaden om het energieniveau hoog te houden.

  1. Drink voldoende water

Als je lippen vaak gebarsten en droog zijn en je urine donkergeel is van kleur, dan is de kans groot dat je niet voldoende water drinkt. Het is goed om dagelijks 1,5 liter water te drinken. De kleur van je urine zou lichtgeel moeten zijn of op water lijken. Tot 60% van het menselijk lichaam bestaat uit water. De hersenen, vitale organen en spieren bevatten zelfs meer dan dat. Daarom kan zelfs lichte uitdroging ervoor zorgen dat lichaamsweefsel vocht verliest en minder goed zal functioneren. Symptomen zijn onder meer vermoeidheid, slechte concentratie en een droge mond.

  1. Haal energie uit magnesium en andere mineralen

Mineralen zoals calcium en magnesium zijn essentieel om de voeding die je nuttigt om te zetten in energie. Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling en een normale spierfunctie. Het kan ook helpen bij vermoeidheid, de slaapkwaliteit verbeteren en gespannen, pijnlijke spieren helpen ontspannen. Goede voedingsbronnen van magnesium zijn onder andere groene bladgroenten, noten, vlees, zuivelproducten, volkoren rijst en brood. Kalium draagt ​​bij tot een normale spierfunctie. Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte zijn kalkoen, vis, noten, zaden, bananen, bonen en schaaldieren.

Calcium is belangrijk voor de gezondheid van de botten, het energiemetabolisme en de spierfunctie. Voedingsmiddelen die calcium bevatten, zijn onder meer zuivelproducten, sardines, groene bladgroenten, tofu, noten en veel verrijkte voedingsmiddelen. Cal Mag

Het is belangrijk te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé wanneer je thuis werkt. Wanneer je gezond eet en in beweging blijft zal je gemakkelijk en met genoeg energie door je werkdag heen komen.

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen