Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

4 x Kruiden bij gewrichtspijn

Geplaatst op 12-05-2022

Het verlichten van gewrichtsklachten begint bij je voeding. Ontsteking is de natuurlijke reactie van het lichaam op een verwonding of infectie en veroorzaakt vaak plaatselijke roodheid, zwelling, pijn of warmte. Het is bedoeld om het lichaam te genezen en de normale weefselfunctie te herstellen.

Ontsteking van de gewrichten, waaronder stijfheid en zwelling, zijn veelvoorkomende symptomen van gewrichtspijn. Sommige voedingsmiddelen helpen bij het verlichten van gewrichtspijn, andere maken het erger.

Het eten van minder voeding dat ontstekingen doet toenemen en meer van de ontstekingsremmende voeding, dus wat helpt om ontstekingen te verminderen, kan helpen bij gewrichtspijn. Het toevoegen van bepaalde kruiden aan je voeding zijn een goede manier om ontstekingen te remmen.

Gember

Gember wordt in verschillende gerechten gebruikt, van roerbakgerechten en curries tot jam. Je kunt het ook geraspt aan een salade toevoegen of in gemberthee drinken. Door de scherpe smaak, zorgt het voor een warm gevoel in het lichaam. Gember wordt niet voor niets geassocieerd met de winter. Het heeft namelijk een positieve werking op je immuunsysteem. Daarnaast heeft gember ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn, menstruatiekrampen, hoofdpijn en gewrichtspijn. Wat gewrichtspijn betreft, wordt aangenomen dat het verschillende enzymen blokkeert die ontstekingen en ongemak veroorzaken.

Hanoju

Kaneel

Zie je de scherpe kruiden niet zo zitten? Dan is er ook nog kaneel. Deze heerlijke specerij kan je vooral helpen bij het verminderen van zwellingen. Een versgebakken appeltaart overgoten met kaneel kan dan ineens een goed excuus zijn.

Herbs and spices

Cayenne

Het is misschien het meest bekend om zijn scherpe smaak, maar cayennepeper bevat, net als andere hete pepers, een natuurlijke ontstekingsremmende stof die capsaïcine wordt genoemd. Capsaïcine is het actieve ingrediënt dat in veel crèmes voor gewrichtspijn wordt gebruikt. De reden dat dit wordt gebruikt in crèmes is dat wanneer het op de huid wordt aangebracht, het een warmtesensatie creëert die de pijn afleidt en ook de pijnsignalen naar de hersenen verstoort.

Kurkuma

Kurkuma is een specerij dat tegenwoordig een grote populariteit kent en veel wordt toegepast in voedingssupplementen. De uit India afkomstige specerij wordt daar al jaren toegepast in de keuken. Qua uiterlijk lijkt kurkuma veel op gember, ze zijn dan ook familie van elkaar. De werkzame stof in kurkuma heet curcumine. Deze stof zorgt voor de gele kleur van de wortel en is verantwoordelijk voor de gunstige effecten dat kurkuma heeft op je lichaam. Zo werkt het als antioxidant, helpt het de lever gezond te houden en heeft het een ondersteunende rol voor de spijsvertering. Maar vooral zorgt curcumine voor het remmen van ontstekingen. Het wordt dan ook niet voor niets steeds populairder als middel voor verlichting tegen gewrichtspijn.

Golden Naturals

Kruiden kunnen een goede helpende hand zijn bij gewrichtsklachten. Om zoveel mogelijk voordeel uit kruiden te halen is het belangrijk te weten, hoe verser, hoe beter. Gebruik ze in je eten, over salades of in een kop thee.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen