Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

6 tips om Maskné aan te pakken én te voorkomen

Geplaatst op 10-12-2021

Maskné: ineens hebben we te maken met dit woord. Maar wat is het eigenlijk? 

Maskné is een ander woord voor onzuiverheden en irritatie van je huid. Dit komt voort uit het dragen van een mondkapje. Helaas zullen we er allemaal aan moeten geloven om een mondkapje te dragen in ruimtes waar veel mensen samen komen. De een draagt het voor korte tijd, waar de ander in het openbaarvervoer of tijdens het werk een langere tijd met het mondkapje op loopt. 

Hoe ontstaat maskné?

De echte term voor Maskné is acne mechanica ook wel uitslag als gevolg van wrijving. Door het dragen van een mondkapje kan het vocht wat we in- en uitademen geen kant op. Al gauw wordt het een broednest voor bacteriën, vuil en zweet. Dit zorgt ervoor dat er makkelijk puistjes kunnen ontstaan. Door de constante wrijving wordt het zweet en vuil dieper de poriën ingeduwd, wat uiteindelijk zorgt voor huidirritatie en puistjes. 

Wat kunnen we doen?

Tip 1

Reinig je gezicht

Het reinigen van je gezicht is misschien wel de meest belangrijke stap. Door het gebruik van een micellair water of reinigingsmelk in combinatie met tonic verwijder je alle onzuiverheden van je gezicht zoals zweet en vuil. Door ’s avonds te reinigen neem je naast het talg en zweet ook het vuil van uitlaatgassen en Uv-straling van de zon mee. Dit blijft namelijk allemaal aan de huid plakken. ’s Nachts vindt er cel vernieuwing plaats en worden afvalstoffen uitgescheiden. Daarom is ’s ochtends reinigen net zo belangrijk als ’s avonds.

Let wel: 2 keer per dag reinigen is meer dan genoeg om de PH waarde op peil te houden.

Wat nog een extra boost kan geven is het scrubben van de huid 1 á 2 keer in de week. Een scrub stimuleert cel vernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Verder laat het een gezonde en stralende gloed achter. 

Garnier Skin active micellair reinigingswater (400 ml)

Garnier

Weleda Amandel verzachtende reinigingsmelk (75 ml)

Amandel

 

Weleda Verfrissende gezichtstonic (100 ml)

Tonic

Traay Bee Honest Gezichtsscrub manuka (50 gram)

Manuka

Tip 2

Draag geen of zo weinig mogelijk make-up

Veel vrouwen gaan de deur niet uit zonder make-up. Om maskné te voorkomen is het belangrijk om de huid zo veel mogelijk te laten ademen. Make- up zoals foundation sluit de huid af en verstopt de poriën. Dit is geen goede combinatie met een mondkapje.  Wil je toch make-up dragen? Kies dan voor een foundation op waterbasis.

Boho Cosmetics Liquid foundation 05 honey (30 ml)

 

Boho

 

Tip 3

Hydratatie 

Kies voor de juiste dagcrème. Als je last hebt van irritatie en een droge huid door je mondkapje, gebruik dan een kalmerende crème. Probeer bij de keuze van je dagcrème te kiezen voor een hydraterende crème of in ieder geval voor een crème die niet te dik is. Dit omdat de huid ruimte nodig heeft om te ademen.

Lavera Sachet Hydro Sensation dagcreme (1 ml)

Lavera

Tip 4

Hoe lang is het mondkapje te gebruiken?

Een wegwerpkapje is maximaal 3 uur te gebruiken. Gooi het eerder weg als het nat geworden of beschadigd is. Helaas zien we de wegwerpkapjes tegenwoordig veel als zwerfafval terug. Een andere optie is om een wasbaar mondkapje te gebruiken. Vergeet hierbij niet deze na ieder gebruik te wassen op 60 graden. Het risico dat je loopt als je een mondkapje niet of te weinig wast is dat het virus kans heeft hierop overgedragen te worden. Een andere reden is dat dode huidcellen en vuil zich blijven ophopen en dat zorgt voor irritatie en puistjes. 

Tip 5

Kies de juiste stof

Katoen en zijde zijn de meest fijne stoffen voor een mondkapje. Door deze stoffen kan je makkelijk ademen én ze zijn zacht voor de huid. 

Tip 6

Was je handen 

Een basisregel die we ondertussen allemaal wel kennen. Handen wassen is zo belangrijk. Je raakt je gezicht vaker aan dan je denkt. Door je handen goed te wassen voorkom je dat veel bacteriën op je gezicht en je mondkapje terecht komen en zo het virus geen kans te geven om overgedragen te worden.

Chlorofyl en benzoylperoxide

Heb je echt last van acné en puistjes en wil je hier iets aan doen, dan kan het gebruik van Chlorofyl en/of Benzoylperoxide een uitkomst zijn. Chlorofyl geeft de groene kleur aan groene groenten zoals Broccoli en spinazie. Deze stof bevat alle vitamines, mineralen, spoorelementen en essentiële vetzuren die voorkomen in deze groenten. Chlorofyl reinigt je lichaam en elimineert ontstekingen. Het kan dus een zeer gunstig effect hebben op je huid.

Chlorofyl geeft de groene kleur aan groene groenten zoals Broccoli en spinazie. Deze stof bevat alle vitamines, mineralen, spoorelementen en essentiële vetzuren die voorkomen in deze groenten. Chlorofyl reinigt je lichaam en elimineert ontstekingen. Het kan dus een zeer gunstig effect hebben op je huid.Chlorofyl

Benzoylperoxide maakt verstopte poriën vrij, het vermindert roodheid en zwelling van puistjes. Verder zorgt het ervoor dat de aanmaak van overtollig talg wordt verminderd. Lees voor gebruik de bijsluiter goed.

Benzac

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen