Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Ben jij klaar voor de winter?

Geplaatst op 21-01-2022

Het kan zijn dat je deze winter geen sneeuw zult zien, maar de koude, grijze dagen laten weten dat winter is begonnen. De beste manier om verkoudheid en griep deze winter te voorkomen - of in ieder geval de ernst ervan te verminderen, is om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem sterk en gezond is.

Voedingsmiddelen om je gezond te houden deze winter

Zorg ervoor dat jouw voeding zo gezond mogelijk is. Als het buiten koud is, is het verleidelijk om te kiezen voor geruststellend, lekker comfort voedsel in plaats van verse, gezonde groenten en fruit en volle granen.

Goede immuun ondersteunende voedingsmiddelen zijn te herkennen aan hun felle kleur. Deze bevatten namelijk veel vitamine C. Groene bladgroenten zoals broccoli, boerenkool en spinazie, soepen en ontbijt smoothies zijn een goede manier om extra groenten in je dieet te krijgen. 

Green food

Koolhydraatrijke voeding zoals bruine rijst, bruinbrood en volkorenpasta zijn een goede manier om je langer verzadigd te houden en ongezonde trek op een afstand te houden. Ze leveren veel energie en ondersteunen gezonde darmen, wat op zijn beurt je immuunsysteem sterk zal houden.

Vriendelijke bacteriën en gezondheid

Een gezonde buik hebben is enorm belangrijk. Wanneer je voor het eerst wordt blootgesteld aan een virus, gebruikt je immuunsysteem antilichamen om zich aan het virus te binden in de luchtwegen en het spijsverteringskanaal. Deze antilichamen werken om te voorkomen dat het virus verder je lichaam binnendringt.

 

 

Ongeveer 70% van je actieve immuun cellen bevinden zich in je darmen en ze werken niet erg goed zonder de 'goede bacteriën' die daar leven. Levende, natuurlijke yoghurt is een goede voedingsbron en als je aanvult met een probiotica ontvang je maximaal 25 miljard vriendelijke bacteriën per dag. Wanneer de weerstand in je darmen goed is, zul je fitter door de winter komen.

Golden Naturals

Immuun ondersteunende vitamines

Wanneer je een mindere weerstand hebt kunnen vitamines en mineralen ondersteuning bieden. Vitamine C is natuurlijk algemeen bekend vanwege de grote invloed op het immuunsysteem. Dit komt omdat het de ontwikkeling van witte bloedcellen ondersteunt (belangrijk voor het bestrijden van infecties). Virussen vinden het moeilijk om te overleven in een vitamine C-rijke omgeving. Bijna alle citrusvruchten bevatten veel vitamine C. In deze tijd van het jaar kan je gaan voor seizoensfruit zoals mandarijnen en sinaasappels.

 

 

Vitamine C-supplementen kunnen ook effectief zijn. Een van onze favorieten is NOW Vitamine C 1000 mg met bioflavonoïden. Deze hoog gedoseerde vitamine C ondersteunt de werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem, het beschermt cellen tegen oxidatieve stress en draagt bij aan de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E. Vitamine C draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid en verhoogt de ijzeropname. Onmisbaar dus bij een gezonde levensstijl.

NOW C

 

 

Door de korte dagen met daglicht en de tijd die we vooral binnen door brengen tijdens de winter, is vitamine D belangrijk voor de gezondheid van het immuunsysteem. Niet in de laatste plaats vanwege de rol die het speelt bij het activeren van T-cellen, een type immuun cel die ziektekiemen en andere pathogenen opjaagt en elimineert. Probeer vitamine D3 olie 10 microgram van New Care eens. Deze zuivere olie is geschikt voor het hele gezin.

New Care D3

Vitamine C

Zink en immuunsysteem

Ook zink helpt om het immuunsysteem sterk te houden. Wanneer er voldoende zink in het lichaam is, helpt het de belangrijkste immuun cellen om hun werk te doen. Het heeft ook ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die van invloed zijn op hoe ons lichaam herstelt van en reageert op ziekte. Pompoenpitten, cashewnoten en kikkererwten zijn geweldig om zink in je voeding te krijgen.

 

 

Als alternatief kan een zinksupplement zoals Lamberts Zinc, verkrijgbaar als zinkcitraat, dat gemakkelijker door je lichaam wordt opgenomen, helpen om het zinkgehalte op peil te houden.

Lamberts Zink

Kruidengeneesmiddelen voor ondersteuning van het immuunsysteem

Echinacea is een van de meest gebruikte kruidengeneesmiddelen ter wereld. Er zijn verschillende soorten Echinacea-planten, maar Echinacea purpurea, ook wel paarse kegelbloem genoemd, is de meest onderzochte en naar onze mening de meest effectieve variëteit van Echinacea. Het staat vooral bekend om zijn gunstige effecten op het immuunsysteem en verbetert de manier waarop het immuunsysteem reageert op virussen en bacteriën, met name verkoudheid.

 

 

Er zijn tal van manieren om Echinacea aan te vullen, maar APB Holland Echinacea 525 mg puur is onze favoriete winterverwarmer voor ondersteuning van het immuunsysteem. De Echinacea van dit merk is uniek door de koosjere, halal, vegetarische capsules. Verder heeft deze capsule een vertraagde afgifte en opent het pas is de darmen, wat het risico op reflux minimaliseert.

APB

Waarom is sporten zo belangrijk in de winter

Actief blijven is het hele jaar door belangrijk, maar vooral tijdens de wintermaanden en wel om een paar redenen. Ten eerste stimuleert lichaamsbeweging de bloedsomloop, waardoor immuun cellen door het hele lichaam worden gestuurd om ziekteverwekkers op te sporen. Het helpt ook om feel-good hormonen, endorfine genaamd, vrij te maken in een tijd waarin veel mensen dat goed kunnen gebruiken.

Houd je weerstand op peil in de winter door de juiste voeding en voldoende beweging. Merk je dat je wel wat extra's kunt gebruiken, kies dan voor een supplement wat bijdraagt aan jouw immuunsysteem.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen