Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

De gezonde werking van de zee

Geplaatst op 03-08-2021

De gezonde werking van de zee

Zeelucht doet wonderen! Na een bezoek aan een strand voel je je vaak frisser en positiever. De zee beperkt stress, zorgt onbewust voor meer lichaamsbeweging en draagt bij aan je fysieke en mentale gezondheid. Patiënten worden al eeuwenlang naar de zee gestuurd door hun doktoren. Hoe krijgt de zee dit heilzame werk voor elkaar?

Je ademt medicijn in

De minerale zouten in zeewater hebben de eigenschap dat ze in de vorm van negatieve ionen in je longen worden verspreid. Dit zorgt er voor dat zuurstof sneller kan worden opgenomen in je lijf. Hierdoor wordt er extra geluk hormoon serotonine aangemaakt, dat een goede invloed heeft op je nachtrust, eetlust, humeur en stress. Je ademt dus eigenlijk medicijn in als je bij de zee bent.

Drijven

Heilzame stoffen in je huid

Zeewater bevat veel heilzame stoffen die kunnen doordringen in je huid; bijvoorbeeld kalium, calcium, zwavel, silicium, fluor en zink. Door in zeewater te zwemmen krijg je daarnaast lichaamsbeweging en dat zorgt voor soepele gewrichten.

Vitamine Zee

Waar veel studies het over eens zijn, is de positieve rol van zeelucht bij onze jodiuminname. Lucht die rijk is aan zeewier bevat voldoende jodium om de dagelijkse behoefte van een persoon aan te vullen. Jodium is onder meer nodig om schildklierhormonen te produceren, die je metabolisme, je energieniveau en je lichaamstemperatuur reguleren. Zeelucht bevat bovendien ook magnesium en andere elementen die de immuunreacties van de huid en de ademhalingsorganen stimuleren. Iedereen heeft dus wel baat bij een portie zeelucht, in het bijzonder mensen met astma of allergieën.

Wat als je niet bij de zee woont?

We hebben niet allemaal het geluk dat we regelmatig een portie zeelucht in kunnen ademen. Met de volgende "zoute" producten breng je de zee naar jou toe.

Keltisch Zeezout

Er zitten 72 mineralen in Keltisch zeezout, naast natrium en chloride. Er zit bijvoorbeeld relatief veel kalium en magnesium in. Doordat het meer mineralen bevat is het een veel betere keuze dan gewoon tafelzout. En nog eens veel lekkerder ook!

Keltisch Zeezout
Scruibzout

Scrubzout Eucalyptus dode zee

Door te scrubben verwijder je dode huidcellen, wat zorgt voor een zachte en soepele huid. Je doorbloeding wordt naar een hoger niveau gebracht, je vetverbranding gestimuleerd en je huid wordt gevoed met vele mineralen uit de Dode Zee. De Dode Zee bevat ruim 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen.

Himalaya Zoutlamp

Naast dat deze lamp een prachtig zachte gloed verspreid geeft het ook ionen af die de negatieve invloed van elektronische apparaten zoals smartphones of televisie tegengaan, waardoor dit stress en vermoeidheid tegengaat. Tot slot verbetert een zoutlamp ook nog eens de luchtkwaliteit in huis!

Zoutlamp
Spray

Seasalt spray

Als je een dagje naar het strand bent geweest krijgt je haar vaak veel volume en een mooie beachy wave. Met de Andrelon Seasalt spray bereik je hetzelfde effect, je creëert verrassend veel volume en luchtigheid door heel je haar.

Zeewier supplement

Zeewier is een rijke bron aan natuurlijk jodium en bevat meer vitamines en mineralen dan elk ander voedingsmiddel. Goed voor je schildklier, en draagt bij aan de spijsvertering, stofwisseling en je bloedsomloop.

Zeewier

De zilte zeelucht is dus zeker gezond voor je. Met deze tips breng je de zee bij jou in huis als je niet op het strand kunt uitwaaien. Niet voor niets luidt het gezegde: ‘zo gezond als een vis’!

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen