Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Geef je immuunsysteem een boost met essentiële oliën

Geplaatst op 15-03-2022

Er zijn meer dan 90 soorten essentiële oliën, elk met zijn eigen unieke geur en potentiële gezondheidsvoordelen. Hier zijn 7 essentiële oliën om je immuunsysteem een boost te geven.

Lavendel

Lavendel is heel veelzijdig. Het kan vooral nuttig zijn voor stress en slaap, die factoren hebben een groot aandeel bij het functioneren van je immuunsysteem. Door voldoende slaap te pakken, zorg je ervoor dat je immuunsysteem voldoende energie krijgt om ongenode gasten die je lichaam binnendringen aan te pakken. Helaas gaat het in slaap vallen en/of doorslapen niet bij iedereen even makkelijk. Lavendel kan je daar goed bij helpen. Doe een druppel op je kussen, op je polsen of doe 3-5 druppels in je diffuser. De geur van lavendel werkt rustgevend, dit helpt bij stress.

lavendel

Kruidnagel

De essentiële olie van kruidnagel is een van de meest krachtige antibacteriële oliën. De heerlijke geur doet je vast denken aan kerst en de winter. Het hoge percentage eugenol, biedt sterke antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen die schadelijke moleculen uit de lucht reinigen. Gebruik maximaal 5 druppels in een vol bad. Het kan je immuunsysteem verhogen tegen griep, verkoudheid en vermoeidheid. Gebruik kruidnagel op de huid bij schimmels als zwemmerseczeem. Let op; dit geldt alleen voor volwassenen. In een diffuser kunnen enkele druppels kruidnagel zeer effectief zijn tegen het op afstand houden van insecten en heeft een stimulerend effect bij een zwakke gezondheid.

Tea Tree

Tea tree is een struik of kleine boom met naaldvormig blad die vooral in Australië voorkomt. Deze etherische olie heeft een krachtige antimicrobiële werking tegen de drie veroorzakers van infecties, namelijk: bacteriën, virussen en schimmels. In een aroma diffuser, vernevelaar of oliebrander gaat tea tree etherische olie de verspreiding van infecties in de lucht tegen, ook versterkt het je immuunsysteem en is daarom een uitstekend middel tegen vele ziektes en kwalen. De kenmerkende geur van tea tree kan heel goed gemengd worden met o.a. eucalyptus, pepermunt, dennen en lavendel wat de geur aangenamer maakt.

Wist je dat een paar druppels tea tree olie op het haar van je kinderen zorgen voor een beschermlaagje en een geur af geven waar hoofdluizen niet tegen kunnen!

Citroen

Essentiële olie van citroen heeft krachtige antibacteriële eigenschappen. Het is een sterke antioxidant, die gunstig kan zijn voor het immuunsysteem. Het beschermt je lever deze speelt een grote rol in het immuunsysteem.

Lemon

Pepermunt

Door zijn antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen kan essentiële pepermuntolie je lichaam helpen tegen ziektes zoals verkoudheid, koorts en griep. Het kan je ook opfleuren als je even geen energie hebt.

Eucalyptus

Eucalyptus bevat sterke antivirale en antibacteriële eigenschappen. Eucalyptus olie werkt slijmoplossend en ontstekingsremmend. Wanneer je dit gebruikt om mee te stomen tijdens een verkoudheid, zal je merken dat je snel weer vrij kunt ademen.

Rozemarijn

Met haar krachtige antimicrobiële eigenschappen wordt rozemarijn vaak gebruikt bij het bestrijden van ziekten. Het kan met name nuttig zijn voor ademhalingsproblemen, werkt opwekkend en geeft energie. Rozemarijn is bijzonder nuttig bij spierpijnen en vermoeide spieren. 

Oil

Essentiële oliën kunnen door het hele huis worden verspreid om de immuniteit te versterken en de lucht te zuiveren. Gebruik essentiële oliën altijd veilig en vermijd direct contact met huid en ogen. En let op, essentiële oliën zijn niet voor consumptie.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen