Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Hydrateren is super belangrijk, drink voldoende water!

Geplaatst op 25-06-2021

Iedereen weet dat we veel water zouden moeten drinken. Gemiddeld hebben vrouwen minimaal 1,6 liter water per dag nodig en mannen 2 liter. Maar weet je eigenlijk wel waarom?

Water is essentieel om te leven. Meer dan 60% van ons lichaam bestaat uit water, zonder houden we het niet veel langer uit dan 4 dagen. Na een paar uur uitdroging begin je de effecten al te voelen; dit komt omdat elke levende cel in je lichaam water nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Maar hoe helpt water je nog meer?

Reguleren lichaamstemperatuur

Als je zweet verlies je water. Zweet zorgt ervoor dat je koel blijft, bijvoorbeeld tijdens het sporten of als het heel warm weer is. Als je niet voldoende drinkt, zal je lichaamstemperatuur stijgen. Zeker als je meer zweet dan normaal, zorg er dan voor dat je extra water drinkt om uitdroging te voorkomen.

Wegspoelen van afval -en gifstoffen

We hebben water nodig om te plassen, te ontlasten en te zweten – eigenlijk alle functies van je lichaam dus om je afval uit te scheiden en gifstoffen weg te spoelen. Voldoende water helpt je nieren hun werk goed te doen en nierstenen te voorkomen.

Voorkomen constipatie

Het is super goed van je wanneer je op je vezelinname let om verstopping in je darmen te voorkomen. Het is echter net zo belangrijk om voldoende water te drinken! Zonder water loop je het risico bestaande verstoppingen te verergeren.

Gezonde huid

Water vervoert voedingsstoffen en zuurstof naar je hele lichaam, inclusief je huid. Voldoende water drinken zorgt er dus voor dat je huid gehydrateerd blijft en dit kan de productie van collageen bevorderen.

Gewichtsverlies

Meer water drinken tijdens een dieet kan je helpen om gewicht te verliezen. De hersenen verwarren dorst vaak met verlangen naar suiker. Als je behoefte hebt aan iets zoets, probeer dan eerst een glas water. Het drinken van water voor een maaltijd kan je ook sneller een vol gevoel geven en zo je eetlust onderdrukken.

Goed voor je geheugen én je stemming

Onvoldoende water drinken kan een negatieve invloed hebben op je focus, alertheid en kortetermijngeheugen. Het kan hoofdpijn veroorzaken en je humeur beïnvloeden, waardoor je je vermoeit en misschien zelfs angstig kan voelen.

Tips om meer water binnen te krijgen:

  1. Kies voedingsmiddelen met een van nature hoog watergehalte. Watermeloen, bestaande uit 92% water, is een van de meest hydraterende voedingsmiddelen die je kunt eten. Aardbeien, selderij, tomaten en komkommer zijn ook heerlijke, waterrijke voedingsmiddelen die je heel gemakkelijk kunt snacken.
  2. Neem altijd een waterfles mee, zodat je de hele dag gehydrateerd kunt blijven – drink regelmatig kleine slokjes en je hebt zo je minimale hoeveelheid binnen.
  3. Experimenteer met smaak in je water! Probeer eens vers fruit toe te voegen aan een glas water of trakteer jezelf op een heerlijke nieuwe thee, zoals de Yogi Tea Witte thee met aloe vera. Probeer dit recept eens voor een heerlijke verfrissende mocktail!

Recept: Aloë vera-kokos mocktail met komkommer

Deze zorgvuldig geselecteerde witte thee gecombineerd met een vleugje aloë vera, mild-kruidige kurkuma en aromatische kamillebloesem is de basis van het recept. Bereiden kost slechts 5 minuten.

Ingrediënten voor ca. 1 liter:

  • 2 zakjes YOGI TEA® White Tea Aloe Vera
  • 1 el rijststroop
  • ½ komkommer
  • 500 ml kokoswater
  • sap van 1 limoen
  • verse munt voor de garnering

Bereiding:

  1. Giet 500 ml kokend water over de zakjes YOGI TEA® White Tea Aloe Vera en laat 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes, roer de rijststroop erdoor en laat het mengsel volledig afkoelen.
  2. Snijd de komkommer in lange, dunne reepjes.
  3. Meng de thee met kokoswater en limoensap en serveer gekoeld met komkommerreepjes en ijsblokjes. Garneer met muntblaadjes. Geniet!

 

Yogi Tea

Probeer eens de Brita producten voor gezond gefilterd water rechtstreeks uit je eigen kraan! 

Waterfilter

Het Brita Waterfiltersysteem voor op je kraan, bevestig je eenvoudig op de keukenkraan. Het water wordt gefilterd zodra je de kraan opendraait. Het vermindert smaakverstorende stoffen, metalen en andere ongewenste stoffen en fijne deeltjes*. Mineralen zoals calcium en magnesium blijven behouden in het gefilterde water.

 

Een Brita waterfilterkan voorziet je van heerlijk zacht drinkwater. Brita filtert kalk en andere smaakverstorende stoffen uit je kraanwater. Zet een kan water ergens neer waar je regelmatig langsloopt of in je koelkast en geniet van fris en heerlijk gefilterd water. Deze kan is er in meerdere kleuren. 

Waterfilterkan

 

waterfles

Het is slim om bij te houden hoeveel je drinkt. Gebruik hiervoor een Hydranome Waterfles. Deze is beschikbaar in meerdere kleuren. Je neemt deze prachtige fles gemakkelijk mee en de unieke tellerdop registreert hoeveel water je drinkt op een dag. Ideaal om je waterinname bij te houden!

 
 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen