Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Menstruatiepijn natuurlijk bestrijden

Geplaatst op 06-07-2021

Van rug- en onderbuikpijn tot een opgeblazen gevoel, gevoelige borsten, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen, veel mensen die menstrueren hebben last van een of meerdere van deze symptomen, vaak aangeduid als PMS. Er is niet één specifieke oorzaak, waardoor er geen specifieke oplossing is, maar er zijn manieren om je pijn en ongemak te verminderen.

 

Voedingsstoffen die helpen bij PMS

Supplementen die de onderstaande voedingsstoffen aanvullen kunnen erg helpen met je symptomen:

* GLA Gamma-linoleenzuur) is een belangrijk vetzuur die in het lichaam wordt omgezet in stoffen die helpen bij hormonale onevenwichtigheden die vaak gebeuren tijdens je menstruatie. Teunisbloemolie is een rijke bron van GLA (10%), maar bernagieolie of sterbloemolie bevat zelfs tot wel 23% GLA. Je kunt het niet uit je voeding halen, de enige mogelijkheid is supplementen.

* Vitamine B6 kan nuttig zijn voor vermoeidheid en emotionele PMS-symptomen zoals een slecht humeur, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen.

* Magnesium, chroom en ijzer zijn ook belangrijke voedingsstoffen die je helpen bij PMS. Magnesium kan helpen om je cyclus te reguleren, prikkelbaarheid, een slecht humeur en vermoeidheid te verminderen en de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Chroom kan ook helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel. IJzer is erg belangrijk voor je energie, aangezien de niveaus hiervan tijdens je menstruatie kunnen afnemen.

Teunisbloem

Bestel hier je VlinderPurasana Teunisbloem of Bernagieolie en kijk ook eens naar de Lamberts Chroom Complex Vlinder(met magnesium)

 

Let op je voeding

Als je last hebt van een opgeblazen gevoel, eet dan kleinere maar meer regelmatige maaltijden. Je kunt hoofdpijn beperken tot een minimum door veel water te drinken en energieboosters zoals suiker en cafeïne te vermijden. Minder hoofdpijn en minder opgeblazenheid helpt om je humeur stabieler te houden.

Ballon

Er is zelfs een richtlijn voor een PMS-dieet, daarbij word je aangeraden het volgende te eten:

  • Veel volkoren producten voor energie en vezels;
  • Vers fruit als bron van natuurlijke suikers;
  • Groenten voor aanvulling van voedingsstoffen;
  • (Ongebrande) noten voor eiwitten en als bron van gezond vet;
  • Vette vis en lijnzaad voor een boost van omega-3 vetzuren.

Dit eetpatroon kan enorm helpen bij de symptomen van PMS.

 

Agnus castus - een gemakkelijke remedie bij PMS?

Er is veel onderzoek gedaan naar Agnus castus, een medicinale plant die ook bekend staat als Chaste Tree of Chasteberry. Extracten van de Agnus castus-vrucht hebben een lange traditie van gebruik bij zowel fysieke als emotionele symptomen van PMS, en zijn bijzonder geschikt als je last hebt van een aantal PMS-symptomen.

 

Teunisbloem

Probeer Agnus Castus Hele Bes van Nova Vitae. Het is een goedgekeurd kruidengeneesmiddel en kan symptomen van PMS helpen verlichten, zoals menstruatiekrampen, gevoelige borsten, een opgeblazen gevoel, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. Het kan vooral nuttig zijn als je een bijzonder zware of pijnlijke menstruatie hebt, maar je kunt het ook prima gebruiken als je een kortere cyclus hebt. Klik op Agnus Castusom Agnus Castus van Nova Vitae te proberen!

 

Sport om PMS te verslaan

Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert de aanmaak van endorfine, wat kan helpen pijn te verminderen en je humeur te verbeteren. Het kan ook helpen bij het verlangen naar (ongezond) voedsel. Misschien heb je er helemaal geen zin in, maar er zijn aanwijzingen dat lichamelijk actief zijn kan helpen bij de symptomen van PMS, met name matige aerobe oefeningen zoals meerdere keren per week zwemmen, fietsen of wandelen.

Eigenlijk is het advies dus: Vermijd chocola en zoetigheden en pak veel lichaamsbeweging. Vaak net niet datgene wat je wilt als je enorme last hebt. Luister naar je gevoel en probeer met bovenstaande tips voor jezelf een goede balans te vinden.

Sport

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen