Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Ontgift en zuiver je lichaam met chlorofyl

Geplaatst op 12-04-2022

Veel mensen doen een detoxkuur aan het begin van een nieuw jaar, in het voorjaar of na de zomer. Een uitstekend begin van een nieuwe start. Af en toe een detoxkuur maakt je bewust van wat je dagelijks allemaal naar binnen werkt. Ook tijdens Ramadan, waarbij het vasten wordt gezien als vorm van zuivering, wordt veelvuldig chlorofyl gebruikt.

Je lichaam ontgiften heeft een positief effect op je algehele gezondheid. Bij een detoxkuur ontdoe je je lichaam van zoveel mogelijk afvalstoffen. Deze worden via je bloedsomloop snel en efficiënt afgevoerd. Het lymfevaatstelsel, de lever en de nieren spelen hierin een hoofdrol.

Chlorella helpt om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Het bindt zich aan giftige stoffen en zware metalen zoals lood, aluminium, nikkel en kwik, maar ook giftige stoffen uit bestrijdingsmiddelen of medicijnresten worden door chlorella effectief uit je lichaam verwijderd. Dat doet chlorella door zich te binden aan deze middelen, zodat ze vervolgens veilig je lichaam verlaten via de normale spijsvertering. Chlorella verwijdert effectief conserveringsmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

De superfoods chlorella en spirulina, zijn algen die boordevol zitten met het groene kleurpigment chlorofyl; het bladgroen dat een plant of alg zijn groene kleur bezorgt. Chlorofyl werkt als een natuurlijk reinigende stof, die je darmen reinigt, je bloed zuivert en ervoor zorgt dat je lichaam beter zuurstof kan opnemen.

Via je voeding kun je flink wat chlorofyl binnenkrijgen; spinazie, tuinkers, (groene) zeewieren, koriander, peterselie, waterkers, postelein, rucola, boerenkool, prei en andijvie zijn rijk aan chlorofyl. Hoe donkerder groen het blad, hoe meer chlorofyl.

Wanneer heb je behoefte aan het ontgiften van je lichaam?

  • Als je wilt afvallen;
  • Als je last hebt van allergieën of chronische luchtwegklachten;
  • Wanneer je medicijnen gebruikt;
  • Als je te weinig groenten eet;
  • Als je vaak rood vlees eet;
  • Als je last hebt van obstipatie;
  • Een magnesiumtekort hebt;
  • Je lichaamsgeur wil verminderen.

chlorofyl

Werking van chlorofyl

Afvoer van afval- en toxische stoffen

Toxische stoffen kunnen in je lichaam terecht komen door een minder goed werkende spijsvertering, voeding of drinken (voornamelijk alcohol). Doordat chlorofyl allerlei toxische stoffen aan zich kan binden kunnen deze gemakkelijk met je ontlasting worden afgevoerd en worden ze dus niet opgenomen in het bloed.

Ondersteuning van je hormonen

Chlorofyl kan bijdragen aan het verwijderen van stoffen die je hormonen verstoren. In bepaalde periodes van je leven kunnen hormoon verstorende stoffen voor problemen zorgen. Vrouwen die last hebben van PMS-klachten, vrouwen in de overgang en pubers kunnen absoluut baat hebben bij een aanvulling op basis van chlorofyl.

Omzetting van oestrogenen in onschadelijke vorm

Chlorofyl speelt een belangrijke rol in het terugdringen van oestrogenen. Bij een overmaat aan oestrogeen kan er een ongunstige variant van oestrogeen ontstaan die voor ziekten en klachten kan zorgen.

Glutathion

Glutathion is de meest krachtige antioxidant in ons lichaam. Dit houdt in dat Glutathion beschadiging van onze cellen tegengaat die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Vrije radicalen zijn bijproducten die ons lichaam vormt bij het neutraliseren van giftige stoffen. Een teveel hiervan kan schade aan de weefsels van het lichaam toebrengen, dus dat moet voorkomen worden. Chlorofyl zorgt voor een boost van glutathion. Meer glutathion betekent een betere ontgifting en een beter functionerende lever.

Rode bloedlichaampjes

Chlorofyl verbetert de zuurstofopname, zodat je cellen meer energie kunnen genereren.

Overgewicht

Soms lukt het je ondanks een calorierestrictie niet om af te vallen Als je uitscheidings- en ontgiftingsorganen toxines/zware metalen niet kunnen uitscheiden, worden ze opgeslagen in vetweefsel (buik, geslachtsorganen, brein etc.). Chlorofyl kan je dan helpen met de afvalstoffen goed af te voeren. Het kan natuurlijk zo zijn dat het je niet lukt voldoende groente en gezond te eten. Je kunt dan chlorofyl in supplement vorm nemen.

Vita Chlorofyl

 

Vita-Chlorofyl bevat alle vitamines, mineralen, spoorelementen en essentiële vetzuren die van nature in de Alfalfaplant voorkomen. Vita-Chlorofyl wordt geadviseerd voor het algemene onderhoud van het lichaam. Specifiek kan dit worden ingezet voor het verwijderen van zware metalen uit het lichaam, het versterken van het immuunsysteem en het schoonhouden van de bloedvaten.

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen