Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Supplementen voor een gezonde huid

Geplaatst op 22-02-2022

Van crèmes tot gezichtsmaskers, er zijn zóveel schoonheidsproducten. Door dagelijks je gezicht te reinigen verwijder je al het vuil wat zich ophoopt door alle schadelijke stoffen die zich aan je gezicht blijven hangen. Het gebruik van crèmes en maskers helpen je huid te beschermen van de buitenkant.

Het is dan ook erg belangrijk om je huid van binnenuit te ondersteunen. Dit kan door middel van gezonde voeding, zoals vis, groente en fruit, maar wist je dat vitamines en mineralen ook een goede aanvulling zijn op jouw beauty routine?

Collageen

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een van nature voorkomend suiker wat zowel in het bindweefsel als in de huid voorkomt. Eén enkele Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt. Het speelt een cruciale rol in het goed gehydrateerd houden van de huid.

Je ziet hyaluronzuur vaak terug in huidverzorgingsproducten vanwege de hydraterende voordelen die het heeft. Het helpt de huid bijvoorbeeld om water op te slaan, wat een stevigere, vollere en zelfs glanzender teint bevordert. Het houdt de huid effectief gehydrateerd, zodat deze er niet dof en grauw uit gaat zien.

Naarmate je ouder wordt, vertraagt ​​de natuurlijke productie van hyaluronzuur in het lichaam. Dit verklaart waarom het een belangrijk ingrediënt is in veel crèmes en serums voor de ouder wordende huid. Een voedingssupplement met hyaluronzuur maakt de huid voller, waardoor lijntjes zoals kraaienpootjes en de algehele textuur van de huid worden verminderd. Collageen

Omega 3, 6 én 7

Omega 6 vetzuren bevatten stofjes die zorgen dat je lichaam een ontstekingsreactie kan geven. Wanneer je lichaam wordt aangevallen door bacteriën of virussen, ontstaat er een ontsteking.

Omega-3 vetzuren zijn in staat om deze ontstekingsreactie op te lossen. Het is belangrijk dat er een goede balans is tussen omega 3 en 6. Wanneer dit niet het geval is heb je meer kans op ontstekingen. Dit uit zich in puistjes, acné en roodachtige, schilferige plekken. algenolie

De duindoorn is een struik waaraan kleine oranje bessen groeien. Deze kleine besjes doen wonderen voor de huid. Dat komt omdat het vruchtvlees van duindoornbessen omega 7 bevat, een vetzuur dat om verschillende redenen een gezonde huid kan bevorderen.

Zo is omega 7 een bron van collageen, dat de huid voedt en verstevigt. Door bij te dragen aan de genezing van cellen, beschermt collageen de huidcellen en op zijn beurt de algehele gezondheid van de huid. Weleda

Duindoorn zit boordevol vitamine C. Vitamine C vermindert tekenen van veroudering en geeft je huid een mooie gezonde glans.

Vitamine C

Vitamine C is een sterk antioxidant. Deze neutraliseert de vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken in de huid en zo leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Vrije radicalen zijn bijvoorbeeld uitlaatgassen van auto’s en ander rondzwevend vuil wat een laagje achter laat op onze huid.

Vitamine C is daarnaast belangrijk voor de aanmaak van collageen in de huidcellen om de huidstructuur te ondersteunen en de tekenen van veroudering te vertragen. Vitamine C is naast een goede boost voor je weerstand, ook zeer belangrijk voor een mooie gezonde huid. Het zorgt daarom ook voor een mooie gezonde gloed. Acerola

Een gezonde levensstijl met een gevarieerd voedingspatroon is belangrijk voor je uiterlijk. Soms kan je huid wel wat extra’s gebruiken. Met voedingssupplementen geef je je huid van binnenuit extra verzorging.

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen