Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Veilig kruidensupplementen gebruiken

Geplaatst op 18-10-2021

Kruiden worden al jarenlang traditioneel toegepast voor de gezondheid, vooral in Aziatische landen. Ook in Nederland zijn veel kruiden-of plantenextracten te verkrijgen, zoals kurkuma, duivelsklauw, echinacea, valeriaan of gingseng. Wij vertellen je waar je op moet letten als je een kruidensupplement wilt nemen.

Het verschil tussen voedingssupplement en kruidenpreparaat

  • Een voedingssupplement is een product dat bedoeld is als aanvulling op de normale voeding en een geconcentreerde bron van vitaminen en mineralen of andere bioactieve stoffen vormt. Meestal in de vorm van pillen of capsules, soms ook druppels, poeders of drankjes.
  • Een kruidenpreparaat is een al dan niet bewerkte kruidensubstantie die bestaat uit plantenmateriaal. Een kruidenpreparaat kan ook een voedingssupplement zijn. Kruidenpreparaten kun je tot je nemen via je mond, maar of door je huid middels een zalf of olie, of door te inhaleren.

Wellicht overbodig te zeggen maar lees het etiket

Lees altijd eerst het etiket voor je een kruidensupplement inneemt! Houd je aan het gebruiksadvies en dosering, het is beter dat je niet meer neemt dan de aanbevolen dagelijkse dosering. Het is verstandig je hieraan te houden. Soms staat er een waarschuwing op het etiket, bijvoorbeeld als het product niet geschikt is voor zwangere vrouwen, in combinatie met medicijngebruik of bij een bepaalde ziekte. Vaak kun je je kruidenseparaat of voedingssupplementen gebruiken naast je medicijnen, maar er zijn uitzonderingen. Als je twijfelt of je een kruidenpreparaat kunt gebruiken kun je het beste overleggen met de fabrikant of met je therapeut of huisarts.

supplementen

Veiligheid van kruidensupplementen

Kruidensupplementen die in Nederland verkrijgbaar zijn moeten voldoen aan eisen van Europese en Nederlandse wetgeving. De Nederlandse overheid (NVWA) controleert of het uitgebreide voedselveiligheidsplan waar producenten zich aan moeten houden in orde is. De overheid kan boetes opleggen als niet aan de wettelijke eisen wordt voldaan. Ook kan de overheid verkoop van een producten verbieden of zelfs een product van de markt terugroepen, als het niet aan de eisen voldoet en als bij gebruik de gezondheid van mensen in gevaar is. VitAdvice staat dus onder zeer streng toezicht, het is veilig om bij ons kopen.

Hier enkele van onze aanraders:

Echinacea – tegen griep en verkoudheid

Een van de beste natuurlijke remedies voor je immuunsysteem is echinacea purpurea. De Indianen uit Noord-Amerika gebruikten deze plant om infecties, verkoudheid en griep te bestrijden. Het ondersteunt de weerstand en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, waardoor de duur en ernst van de klachten snel worden verminderd.

Natures Answer Echinacea extract 1:1

Allicine – Zorg voor je hart en cholesterol

Allicine is het actieve bestanddeel in knoflook en is een natuurlijk antibioticum met een krachtige antimicrobiële werking. Allicine versterkt het immuunsysteem en heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. Het verlaagt LDL oftewel ‘slecht cholesterol’, en verhoogt HDL-gebonden cholesterol, ook wel ‘goed cholesterol’. Dit kan helpen bij de preventie van hartgerelateerde aandoeningen zoals een hartaanval, atherosclerose, en beroerte.

Knoflook

Kurkuma - Ontstekingsremmend

Kurkuma heeft enorm veel ontstekingsremmende kracht. Net als gember staat het bekend om zijn ontstekingsremmende en antioxiderende werking in het lichaam. Dit komt grotendeels door een chemische verbinding genaamd curcumine, waarvan wordt gedacht dat het de ontsteking vertraagt. Drink dus vooral kurkuma thee of probeer kurkuma-extract van Golden Naturals.

Kurkuma

Suppleer verstandig, bestel bij VitAdvice.

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen