Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Waarom draagt thee bij aan een goede gezondheid?

Geplaatst op 21-12-2021

Thee is een van de meest populaire warme dranken. Groene thee, rooibos, kruidenthee, zwarte thee. Zo is er voor ieder een favoriet. Het drinken van 3 koppen thee per dag wordt aangeraden door het voedingscentrum. Het zorgt namelijk voor voldoende vocht en drijft zo alle afvalstoffen uit je lichaam. Verder heeft thee nog meer belangrijke gezondheidsvoordelen. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Cup of tea

  • Thee is goed voor je immuunsysteem en bevat waardevolle vitaminen zoals B1, B2, B6 en vitamine C. Daarnaast zitten er ook veel mineralen in zoals: kalium, calcium, magnesium, zink, mangaan en fluoride.
  • Thee heeft een gunstig effect op de stofwisseling. Je verbrandt sneller calorieën.
  • Groene thee heeft een anti- bacteriële werking en werkt ontstekingsremmend.
  • Het drinken van thee en dan het liefst groene thee zorgt voor een verlaging van het slechte cholesterol in het lichaam.
  • Zwarte thee stimuleert het concentratievermogen door de aanwezige cafeïne.
  • Het drinken van groene en zwarte thee verlaagt het risico op een beroerte en verlaagt de bloeddruk. Daarom geldt voor volwassenen het advies van het voedingscentrum. Drink 3 koppen groene thee of zwarte thee per dag.
Jacob Hooy Yogi Tea Aloe Vera

Kruidenthee

Eigenlijk valt kruidenthee niet onder de bovengenoemde thee soorten. Deze komen namelijk niet van de theeplant. Bij kruidenthee worden planten of bloemen gebruikt die overgoten worden met heet water en daarom thee worden genoemd. Dit neemt niet weg dat ze een helende werking kunnen hebben.

Voorbeelden van kruidentheeën en hun gezondheidsvoordelen zijn:

  • De rustgevende werking van kamille werkt uitstekend als slaapmutsje.
  • Citroenmelisse werkt ook kalmerend. Ideaal bij nervositeit.
  • Ben je verkouden of heb je last van je keel? Vlierbloesem werkt ontstekingsremmend en helpt het slijm op te lossen.
  • Gember heeft een gunstige invloed op de maag. Dit werkt goed bij misselijkheid.
  • De meeste mensen weten dat lavendel een rustgevende werking heeft. Deze thee kan dan ook prima gedronken worden voor het slapen gaan of om de spanning weg te laten zakken. Verder stimuleert lavendel de spijsvertering en helpt het bij migraine en duizeligheid.
Pukka After Dinner Yogi Ginger Tea

Cafeïne

Thee bevat net als koffie cafeïne, alleen wordt dit theïne genoemd. Theïne heeft een meer gunstige werking dan cafeïne. Van koffie krijg je meteen een opgewekt gevoel wat snel weer is uitgewerkt. Bij te veel koffie kan je zelfs onrustig of trillerig worden. Theïne blijft langer in je lichaam en verspreidt zich beter wat zorgt voor een betere en langere concentratie.

Yogi Backpack Pukka Apple Cinnamon

Thee is verkrijgbaar in veel smaken. Nu je weet dat het ook nog eens veel gezondheidsvoordelen heeft, waardoor het je kan helpen bij het behouden van een optimale gezondheid, smaakt je dagelijkse thee nog beter.

I love my tea

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen