Ahornsiroop graad A bioAhornsiroop is een plantaardig alternatief voor honing. Het is bekend van de citroensapkuur of het master cleanse dieet, en natuurlijk als pannenkoekensiroop. Toch is dit zoetmiddel zóveel meer dan dat. Je kunt er (macrobiotisch) mee koken, bakken en het als basis voor dressing, saus en ijs gebruiken. Ahorn komt van de esdoornboom (maple tree). Die produceert ieder jaar een suikerachtig sap. Dat tappen we af in het Canadese voorjaar en koken we in tot siroop.
Het verschil tussen amber rich taste (graad A) en dark robust taste (graad C)? Graad A is lichter van kleur en is met name geschikt voor dressings en (pannenkoeken)desserts. Hier kun je niet anders dan van houden!
Ingrediëntenahornsiroop*
*biologisch
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 1148kJ, Energie(kcal) 268kcal, Vet totaal 0,1g, Vet verzadigd 0g, Koolhydraten totaal 67,2g, Suikers 58g, Voedingsvezel 0g, Eiwit totaal 0g, Zout 0g
GebruikNatte suikers, zoals honing en agavesiroop, vervang je 1 op 1 door ahornsiroop.
100 g witte of basterdsuiker vervang je door 65 ml ahornsiroop.
BewarenBewaar na openen in de koelkast tot de houdbaarheidsdatum.
Fabrikant / DistributeurTerraSana ,
Postbus 70,
2450 AB LEIMUIDEN
Land van herkomstCanada