ArameArame is van nature rijk aan jodium, overmatig gebruik kan tot storingen van de schildklier leiden. De EFSA (European Food Safety Authority) beveelt voor volwassenen een bovengrens van 0,6 mg jodium per dag aan.
IngrediëntenGedroogd biologisch arame zeewier.
* = van biologische landbouw
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100g
Energie (kJ) |
993 |
kJ |
Energie(kcal) |
239 |
kcal |
Eiwit totaal |
9,6 |
g |
Koolhydraten totaal |
24,1 |
g |
Suikers |
1,4 |
g |
Vet totaal |
1,9 |
g |
Vet verzadigd |
0,9 |
g |
Voedingsvezel |
43,8 |
g |
Jodium |
22600 |
mcg |
Zout |
10,0 |
g |
GebruikMaximaal 2-3 keer per week zeewieren te gebruiken. Arame enkele keren goed afspoelen; weken (ca 5 minuten); uit laten lekken; weekwater weggooien en evt. samen met andere groenten koken in water (ca. 15 minuten). Breng op smaak met gember, knoflook, shoyu en mirin.
BewarenDroog en afgesloten bewaren.
Fabrikant / DistributeurTerraSana ,
Postbus 70,
2451VV LEIMUIDEN