Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Behandel eczeem van niet alleen van buiten, maar juist ook van binnenuit

Geplaatst op 01-03-2022

Bacteriën zijn de huisdieren van je huid. Ze hebben hun eigen favoriete plek op je lichaam, bijvoorbeeld in je oksels op het gezicht of in je handen. Bacteriën zorgen er voor dat ziekmakende bacteriën en andere indringers geen kans krijgen. Bij verschillende huidklachten is de balans tussen de goede en slechte bacteriën verstoord. Hoe zorg je er nou voor dat die balans hersteld wordt?

Jeuk, dat is het meest vervelend aan eczeem. De huid is droog en ziet er rood uit. Eczeemklachten komen veel voor, vooral bij kinderen. Volwassenen die hier last hebben, hebben het waarschijnlijk al van kinds af aan.

Eczeem is de naam die wordt gegeven aan een groep aandoeningen die ervoor zorgen dat de huid jeukt, ontstoken raakt of een huiduitslag krijgt. Er zijn verschillende soorten eczeem, maar atopisch eczeem is verreweg het meest voorkomende. De huid is meestal rood, droog en jeukt. Topische steroïden en voorgeschreven medicijnen kunnen helpen bij eczeemsymptomen, maar ze zijn vaak niet zonder ongewenste bijwerkingen. Wanneer je steroïden voorgeschreven krijgt van de huisarts, mag het meestal maar voor korte duur worden gebruikt, omdat het de huid behoorlijk aantast.

soft

Als je eczeemklachten ervaart, weet je ook dat dé oplossing nog niet bestaat en waarschijnlijk heb je alles al geprobeerd om er vanaf te komen.

Bij veel kinderen is het iets waar ze overheen moeten groeien en naarmate ze ouder worden is het inderdaad weg, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Er zijn ontzettend veel middelen op de markt die verlichting kunnen bieden. Producten die van binnenuit of van buitenaf hun werk doen. Gelukkig zijn er genoeg producten die een positief resultaat geven op het verlichten van klachten.  Als je op zoek bent naar een meer natuurlijke manier om eczeem onder controle te krijgen, kunnen de volgende plantenremedies helpen de jeuk te verlichten en de geïrriteerde huid te kalmeren.

Neem

Neem is een zeer bijzondere, geneeskrachtige plant als het gaat om de behandeling van huidaandoeningen. De eigenschappen van de plant zorgen voor het verlichten van ongemak of jeuk dat optreedt bij een droge, gevoelige huid en werkt snel en effectief om ontstekingen en pijn te verlichten.

Neem

Havermout

Havermout is een goede bron van essentiële vetzuren en helpt een geïrriteerde en jeukende huid te kalmeren. Meng het met lauw water aan tot het een pasta wordt en breng vervolgens aan op de aangetaste plekken. Wat ook prettig is, is een ​​havermout bad. Havermout kalmeert de huid. Het wordt ook vaak toegepast bij waterpokken. De havermout kan bijvoorbeeld in een washandje worden gedaan en daarmee kan het lichaam zachtjes worden gemasseerd.

Wat goed is om te weten over haver: Haver bevat tot 20 keer meer silica dan andere planten. Silica helpt de huid te versterken en geeft de huid elasticiteit en gladheid. Haver bevat ook een plantenextract genaamd Avena sativa, waarvan in verschillende onderzoeken is aangetoond dat het huidirritatie en -ontsteking helpt verminderen.

Teunisbloemolie

Teunisbloemolie is een rijke plantaardige bron van omega-6-vetzuren en gamma-linoleenzuur, die de ontsteking, die kenmerkend is voor eczeem kan helpen verlichten.

SoftKokosolie

Kokosolie is rijk aan antioxidanten en is een natuurlijk antibacterieel en ontstekingsremmend middel. Het draagt bij aan het kalmeren van de droge, gevoelige huid en kan de huidcellen hydrateren, waardoor ze vocht en essentiële oliën kunnen vasthouden.

Probiotica

De gunstige invloed van probiotica blijft niet onopgemerkt. Je weerstand begint immers niet voor niets in de darmen. Probiotica zijn goede, levende bacteriën die voorkomen in de darmen. Bij probiotica wordt aangenomen dat ze bijdragen aan een gezonde werking van het lichaam.

Het lijkt er steeds meer op dat probiotica iets kunnen betekenen bij eczeem. Eczeem is een huidaandoening die je van buitenaf ziet, maar die in je lichaam tot stand komt. Wanneer je extra goede bacteriën toevoegt aan je darmen, beschikken zij over een betere gezondheid die zij door kunnen geven aan de rest van het lichaam en zo de disbalans om kunnen zetten in een gezonde balans. Kids

Gelukkig zijn er veel middelen die eczeemklachten kunnen verminderen of wegnemen. Het meest belangrijk is dat je door blijft zetten met de behandeling als je eenmaal een product hebt gevonden wat je klachten helpt verminderen.

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen