Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

Chlorofyl het hele jaar door!

Geplaatst op 09-07-2021

Op TikTok was het de afgelopen periode een ware rage, chlorofyl is wat ons betreft echter voor altijd een blijvertje. Wij adviseren om het hele jaar door chlorofyl te nemen: als ondersteuning bij afvoer van afvalstoffen, voor je hormonale gezondheid en bij overgewicht. We belichten vandaag enkele positieve eigenschappen van chlorofyl.

Wat is Chlorofyl en waar zit het in?

Je hebt vast wel eens gehoord van de superfoods chlorella, spirulina, gerste- en tarwegras of een ander ‘groen’ poeder. Dit zijn allemaal stoffen met het groene kleurpigment chlorofyl; het bladgroen dat een plant of alg zijn groene kleur bezorgt. Via je voeding kun je flink wat chlorofyl eten; spinazie, tuinkers, (groene) zeewieren, koriander, peterselie, waterkers, postelein, rucola, boerenkool, prei en andijvie zijn rijk aan chlorofyl. Hoe donkerder groen het blad, hoe meer chlorofyl.

Groen

Chlorofyl is extra belangrijk voor je als je:

  • Op dieet bent;
  • Veel last hebt van allergieën en chronische luchtwegklachten;
  • Veel medicijnen gebruikt;
  • Te weinig groente eet;
  • Veel rood vlees eet;
  • Veel last hebt van obstipatie door een trage maag-darmwerking;
  • Een magnesiumtekort hebt;
  • Je lichaamsgeur wil verminderen.

Goede eigenschappen van Chlorofyl

1. Afvoer van afval- en toxische stoffen

Chlorofyl kan allerlei toxische stoffen aan zich binden, waardoor deze stoffen met de ontlasting afgevoerd worden zodat ze niet worden opgenomen in ons bloed. De toxische stoffen kunnen in je lijf komen door een gebrekkige spijsvertering of via je voeding of drinken.

2. Ondersteuning van je hormonen

Chlorofyl kan bijdragen aan het verwijderen van stoffen die je hormonen verstoren. Vooral in zogenaamde kritieke periodes van ons leven (in de baarmoeder, vlak voor de geboorte, op jonge leeftijd en in de puberteit) kunnen hormoonverstorende stoffen voor problemen zorgen. Aanstaande moeders en pubers doen er daarom goed aan voldoende groen voedsel te eten.

3. Omzetting van oestrogenen in onschadelijke vorm

Chlorofyl speelt een belangrijke rol in het terugdringen van oestrogenen. Bij een overmaat aan oestrogeen kan er een ongunstige variant van oestrogeen ontstaan die voor ziekten en klachten kan zorgen.

4. Meer glutathion = meer ontgifting

Chlorofyl zorgt voor een boost van glutathion. Meer glutathion betekent een betere ontgifting en een beter functionerende lever.

5. Chlorofyl verbetert de aanmaak van rode bloedlichaampjes

Chlorofyl verbetert de zuurstofopname, zodat je cellen meer energie kunnen genereren.

6. Helpt bij overgewicht

Soms lukt het je ondanks een calorierestrictie niet om af te vallen Als je uitscheidings- en ontgiftingsorganen toxines/zware metalen niet kunnen uitscheiden, worden ze opgeslagen in vetweefsel (buik, geslachtsorganen, brein etc.). Chlorofyl kan je dan helpen met de afvalstoffen goed af te voeren

Groen 001

 

 

 

Vita-Chlorofyl als supplement

Het kan natuurlijk zo zijn dat het je niet lukt voldoendegroente en gezond te eten. Je kunt dan chlorofyl in supplement vorm nemen. Vita-Chlorofyl bevat alle vitamines, mineralen, spoorelementen en essentiële vetzuren die van nature in de Alfalfaplant voorkomen. Vita-Chlorofyl wordt geadviseerd voor het algemene onderhoud van het lichaam. Specifiek kan dit worden ingezet voor het verwijderen van zware metalen uit het lichaam, het versterken van het immuunsysteem en het schoonhouden van de bloedvaten.

Chlorofyl

Bronnen en referenties

National Library of Medicine 001

National Library of Medicine 002

De hormoonfactor

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen