Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Gouden melk

Geplaatst op 05-10-2021

Kurkuma is één van de meest helende kruiden die de natuur ons te bieden heeft. Kurkuma bevat belangrijke vitamines: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en K. Ook zitten er in kurkuma waardevolle mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink. Een goede reden om eens stil te staan bij dit wonderlijke kruid!

Heilzame werking

In Azië, vooral in India, is het al heel lang bekend dat kurkuma een heilzame werking heeft. Kurkumapoeder wordt in India traditioneel gebruikt voor de behandeling van wondjes en schrammen. Het wordt verondersteld te werken als medicijn tegen allerlei ziektes, zoals trombose en hersenaandoeningen. Ook de wetenschap heeft het onderzocht en het volgende is bewezen over kurkuma:

– Het werkt ontstekingsremmend;

– Het vermindert hart- en vaatziekten;

– Het is goed voor antioxidanten;

– Het beschermt tegen alzheimer;

– Het helpt je bij het verteren van voedsel.

Hoe neem je het op?

De aanbevolen hoeveelheid kurkuma is maximaal 3 gram per dag. Uit onderzoek blijkt dat kurkuma veel beter wordt opgenomen indien vermengd met zwarte peper. Per 10 gram kurkuma gebruik je 1 gram peper. Kurkuma lost niet op in water, maar wel in olie. Je kunt daarvoor een gezonde olie gebruiken zoals kokos- of olijfolie.

Een heerlijke manier om kurkuma tot je te nemen is door “Gouden Melk” te drinken; een romig warm drankje dat populair is vanwege ontstekingsremmende en genezende eigenschappen. In de avond is het heerlijk en verwarmend. Je combineert in het drankje kurkuma met een vet en zwarte peper.

Kurkuma

Recept Gouden melk

Zo maak je je gouden melk, genoeg voor 2 mokken:

Ingrediënten:

  • 600 ml ongezoete (plantaardige) melk
  • 2 grote tl kurkumapoeder (of vers geraspt)
  • ½ tl gemalen kaneel (of 1 kaneelstokje)
  • ½ tl kardemompoeder (of 4 peulen)
  • 1 mespuntje gemalen zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder (of vers geraspt)
  • 1 snufje zeezout
  • 1 tl kokosolie voor de opname
  • 2 tl honing, optioneel

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie en honing in een steelpannetje en kook het 5 minuten om zo de peper goed te mixen met de kurkuma. Voeg als het te droog wordt nog wat water toe bij het koken.
  2. Haal van het vuur en voeg de kokosolie toe, goed roeren en een beetje laten afkoelen.
  3. Knijp er voor de zoetigheid eventueel wat honing in.

Geniet van je heerlijke gouden melk. Ideaal ter vervanging van een kop koffie of thee. Superlekker en enorm gezond.

Chikko Golden Milk

Wel genieten van je gouden melk, maar wil je liever een kant- en klare mix? Chikko heeft de ideale oplossing voor je en bovendien van geheel biologische ingrediënten. Je neemt een theelepel kruidenmix en voegt er vers gekookt water en eventueel warme melk aan toe en klaar.

Chikko Golden Milk

Curcuma Longa en zwarte peper

Zit je überhaupt niet te wachten op een drankje, maar wil je wel de voordelen van kurkuma? AOV heeft een perfecte samenstelling als supplement.

Curcuma longa en zwarte peper

Sonnentor Kurkuma thee

Liever iets minder sterk dan gouden melk, maar toch genieten van kurkuma? Deze heerlijke thee van Sonnentor geeft je kurkuma in combinatie met rooibos, kaneel en gember zodat je gezond kunt genieten van een warme kop thee:

Sonnentor Thee

Piramide Kurkuma thee

Kurkuma thee van Piramide is een enkelvoudige kruidenthee van pure biologische oorsprong. De thee is verrijkt met zwarte thee, om de opname van de kurkuma te bevorderen, en gember. 100% biologisch zonder kunstmatige toevoegingen. Alle ingrediënten krijgen ruim de tijd om te groeien en hun werking te ontwikkelen. Alle theesoorten en specerijen worden tijdens de pluk ter plekke door lokale keurmeesters geselecteerd.

Piramide thee

Fiordifrutta Jam

We weten al heel lang dat Fiordifrutta de allerlekkerste jams op de markt brengt en laten we zeker hun mandarijnen en kurkuma combinatie eens in het zonnetje zetten. Wat is dit een goede combinatie!

Jam

Kurkuma poeder biologisch

Wil je een goede kurkuma poeder zodat je zelf je samenstelling kunt bepalen? Voeg dit poeder toe aan je eigen gerechten, curry’s, smoothies en je profiteert optimaal van de heilzame werking.

Sonnentor Kurkuma

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen