Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Heb jij last van een allergie?

Geplaatst op 08-03-2022

Luchtvervuiling, klimaatverandering, maar ook haren van huisdieren, huisstofmijt én hooikoorts wat tegenwoordig het hele jaar voorkomt, kunnen allemaal een negatieve invloed hebben op je luchtwegen. Wanneer je wordt geconfronteerd met een groot aantal irriterende stoffen, gaan je sinussen en bijholtes extra hard werken om je neus en keel vochtig en flexibel te houden. Wanneer je te veel slijm produceert kan zich dit ophopen en zorgen voor druk in je hoofd en de holtes. Dit veroorzaakt pijn. Wanneer je allergisch bent ontkom je vaak niet aan deze klachten, maar als je weet waar jouw klachten vandaan komen, kan je deze flink verminderen.

Wees je bewust van alle schadelijke stoffen die rondzweven in de lucht. Uitlaatgassen van auto's en uitstoot van fabrieken. Verwarming in binnenruimtes enz. Ventilatie is daarom erg belangrijk. Zorg dat er voldoende schone lucht binnenkomt in de ruimte waar je je bevindt. Wanneer je naar buiten gaat, zul je merken dat natuurgebieden een weldaad zijn voor je luchtwegen.

Blow

Luchtverfrissers, parfums, cosmetica, maar ook verf, schoonmaakproducten en vloeibare brandstoffen. Al deze producten kunnen ertoe leiden dat het niveau van veel verontreinigende stoffen binnenshuis tot 10 keer hoger is dan het niveau buitenshuis. Wil je deze producten toch gebruiken? Kies dan voor een natuurlijke variant. Deze bevatten geen schadelijke stoffen, maar hebben wel het effect wat gewenst wordt te bereiken.

Hooikoorts

Als je last hebt van hooikoorts, dan weet je waarschijnlijk maar al te goed welke rol histamine speelt in de reactie van je lichaam op allergie.

Hooikoorts kan worden verklaard als een overmatige reactie op een normaalgesproken niet schadelijke stof. Het immuunsysteem identificeert de niet schadelijke stof, in dit geval pollen, als gevaarlijk en gaat heel hard aan het werk om antilichamen aan te maken. De antilichamen brengen de aanmaak van histamine op gang. Histamine is een inflammatoire chemische stof die zwelling, slijmvorming en jeuk veroorzaakt in gebieden zoals de keel, neus en ogen.

Voeding en histamine

Het vermijden van junkfood, cafeïne en alcohol is erg belangrijk als je allergisch bent. Ze bevatten namelijk veel histamine en dat kan ontstekingen veroorzaken. Zuivelproducten veroorzaken slijmvorming, waardoor de toch al overbelaste sinussen worden belast. Om je klachten accuut te helpen verlichten probeer eens Prevalin of Reactine.

Prevaline

Voeg kruiden toe

Als je weleens iets te veel pepers hebt toegevoegd aan je eten, weet je welk effect paprika's kunnen hebben op je sinussen. Dit komt omdat ze een stof bevatten die capsa cine wordt genoemd. Deze stof breekt slijm af en zorgt ervoor dat het gaat stromen.

Blijf een stap voor

Een beetje speurwerk zal je helpen om je allergie een stap voor te blijven. Als je weet wanneer je het meest last hebt van allergieën, zijn er mogelijkheden genoeg om erachter te komen wat het histamine in jou triggert. Word jij iedere keer verkouden wanneer je in een stoffige ruimte bent of zijn het bepaalde bomen of grassen die op dat moment in bloei staan? Er zijn steeds meer apps beschikbaar die aangeven wanneer welke bomen of grassen in bloei staan en hoe hoog het pollengehalte in de lucht is. Als je dat weet, is het enige wat je kunt doen daar in mee gaan. Pas dus je voeding aan, probeer zoveel mogelijk in de ochtend of avond naar buiten te gaan wanneer je last hebt van hooikoorts. Maar ook vaseline smeren onder je neus is een goede tip. Door dat te doen blijven de pollen namelijk daaraan plakken en komen ze niet in je neus terecht.

Blow

Er zijn verschillende vormen van allergie, als jij weet waar jij allergisch voor bent is het belangrijk om eerst te kijken wat je aan je omgeving kan veranderen voordat je begint met een behandeling.

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen