Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

Hoe kun je je nog meer wapenen tegen Covid 19?

Geplaatst op 16-11-2021

Is er iets wat je zelf kunt doen om je te beschermen tegen het coronavirus? Dit is een vraag die we de laatste tijd, met de hernieuwde opkomst van het virus, weer zeer veel krijgen.

Voedingssupplementen

Je lichaam kan veel baat hebben bij supplementen. Ze versterken je weerstand en zorgen ervoor dat je lichaam beter in staat is een ziekte te bestrijden. Supplementen zijn geen wondermiddelen, maar helpen jou zeker je immuunsysteem te versterken. Ze zijn een goede toevoeging naast een gezonde levensstijl.

 

Vitamine C

Vitamine C staat bekend als dé immuunbooster in gure en grauwe tijden, het is veilig en voor iedereen beschikbaar. In hoge dosering kan het helpen je immuunsysteem te ondersteunen en het herstelproces te versnellen. Een matige inname van vitamine C verkleint de kans op een infectie. Neem dus vooral een extra appeltje van Oranje of een Acerola

appeltje van oranje

Acerola

 

Vitamine D

Er zijn aanwijzingen dat het vitamine D gehalte in je bloed een virusinfectie kan voorkomen of het verloop van de infectie kan beïnvloeden. Vitamine D haal je uit daglicht, we adviseren je om minimaal 20 minuten per dag naar buiten te gaan. Lukt dit niet? Dan kun je altijd suppleren met Vitamine D supplementen. Om infectie voorkomen is het belangrijk om tijdelijk een hogere dosering te gebruiken: minimaal 3000IE/per dag. Dat is dus véél meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

D3

 

Resveratrol

Uit het nieuws kwam naar voren dat veel van de Covid 19 patiënten kampen met overgewicht. In het vetweefsel op de buik worden stofjes aangemaakt (leptine) die het risico op trombose verhogen. Trombose is een belangrijke reden voor het overlijden van veel patiënten. Resveratrol kan de hoeveelheid leptine in je bloed verminderen waardoor het mogelijk is dat je minder ziek wordt. Resveratrol is een fytonutrient die voorkomt in (biologische) groenten en fruit.

Reveratrol

 

Quercetine

Veel geneeskrachtige planten hebben een groot deel van hun werkzaamheid aan de hoge concentratie van quercetine te danken. Van alle antioxidanten die zijn ontdekt is tot op heden quercetine de meest actieve gebleken. Quercetine zit, net als resveratrol, in heel veel groenten en fruit.

 

Quercetine

 

Zink

Een andere stof die je kan helpen is zink, dit helpt je te beschermen tegen griepverschijnselen. Zink speelt een rol in de signaaloverdracht in je immuunsysteem. Neem gedurende 3 tot 4 weken een zinksupplement om je immuunsysteem extra te ondersteunen.

 

Zink

Uiteraard is het van groot belang om gevarieerd en gezond te eten en te zorgen voor voldoende beweging! Probeer zoveel mogelijk uit je voeding te halen door de volgende richtlijnen aan te houden:

  • Eet veel groente en fruit, liefst minimaal 600 gram groente per dag en 2 stuks fruit;
  • Eet volkoren producten;
  • Varieer dagelijks tussen de diverse vleessoorten en vegetarische opties;
  • Vermijd geraffineerde suiker en alcohol;
  • Eet elke dag een handje vol noten en zaden.

How are you?

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen