Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

Leren leven met gewrichtspijn? Dit kan je helpen!

Geplaatst op 07-09-2021

Leren leven met gewrichtspijn? Dit kan je helpen!

Van hardlopen en rotsklimmen tot zachte wandelingen en scharrelen in de tuin, hoe je ook het liefst aan lichaamsbeweging doet; het is belangrijker dan ooit om gezond en fit te blijven. Hier zijn zes van onze favoriete producten voor de gezondheid van gewrichten.

1. Duivelsklauw

Voelen je gewrichten regelmatig stijf? Duivelsklauw, of Harpagophytum, is een briljante natuurlijke ontstekingsremmer. Het wordt alleen gevonden in de Kalahari-woestijn van Zuid-Afrika en wordt al jaren gebruikt om reumatische pijn, spierpijn en gewrichtspijn te verminderen. Studies suggereren dat langdurig gebruik van Duivelsklauw veilig is en kan leiden tot verbeteringen bij chronische lage rugpijn.

A.Vogel's Atrosan®

Specifiek geïndiceerd voor gebruik als reumaproduct voor de verlichting van gewrichts- en spierpijn en kan naast andere geneesmiddelen worden gebruikt.

Atrosan

2. Arnica

Voor plaatselijke verlichting van ontstekingen kun je een gel met Arnica proberen. Arnica staat bekend om zijn homeopathische gebruik tegen stoten en kneuzingen. Daarnaast is Arnica fantastisch in het verlichten van pijn en stijfheid in gewrichten en spieren, evenals het verminderen van zwelling. Klinisch onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het net zo effectief is als ibuprofen bij het verminderen van pijn en stijfheid in de vingers van artrosepatiënten.

Vogel Arnicaforce®

Arnicaforce bevordert de doorbloeding en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Een goede doorbloeding helpt ook om stijve, stramme spieren soepel te maken en het herstel na een (sport)blessure te versnellen.

Arnica

Jacob Hooy Massageolie

De Jacob Hooy Arnica massageolie bevat extracten van Arnica-bloemen en kunnen helpen bij spierpijn, pijn en stijfheid, verstuikingen en blauwe plekken.

Massageolie

3. Koudebehandeling

Chronische pijn aan gewrichten als knie, pols, elleboog of pijn in de rug worden vaak veroorzaakt door ontstekingen. Blessures veroorzaken meestal zwellingen en ook pijnlijke spieren. Bij beiden is het verstandig om de pijnlijke plek te koelen, zodat je de bloedtoevoer vermindert om zo de zwelling af te laten nemen en de pijn te verzachten. Een icepack heb je niet altijd bij de hand, een crème die de huid verkoelt kan dan een goede oplossing zijn. Door het verdampen van de alcohol wordt de pijnlijke plek gekoeld en de pijn verzacht.

Curasense Perozin®

Perozin® is een medisch hulpmiddel dat werkt volgens het principe van cryotherapie (koudebehandeling). Het is een mild en aangenaam product, gemaakt van ingrediënten van natuurlijke oorsprong en ontwikkeld voor mensen met acute pijn in gewrichten en spierweefsel.

Curasense

4. Magnesium

Ontspan je vermoeide spieren met magnesium! Dit machtige mineraal is om tal van redenen belangrijk, waaronder vermoeidheid en spierkrampen. Magnesium werkt als een spierverslapper en is betrokken bij het verzenden van zenuwsignalen die je spieren en hersenen helpen ontspannen. 90% van het magnesium in het lichaam wordt aangetroffen in spieren en botten, en dus wanneer de niveaus laag zijn, wordt magnesium uit deze gebieden getrokken, wat leidt tot spierkrampen en spiertrekkingen.

Zechsal Magnesium olie spray

Zechsal magnesiumolie is de hoog geconcentreerde vloeibare vorm van magnesiumchloride, opgelost in water waardoor het olieachtig aanvoelt. Magnesiumolie is uitermate geschikt om snel en effectief magnesium via de huid op te nemen.

Magnesium Spray

5. Kurkuma met zwarte peper

Kurkuma heeft een enorm ontstekingsremmend potentieel. Het lijkt veel op een oranje versie van zijn plantaardige neef gember, en staat net als gember goed bekend vanwege zijn ontstekingsremmende werking in het lichaam. Dit komt grotendeels door een chemische verbinding genaamd curcumine, waarvan wordt gedacht dat het de ontstekingsroutes vertraagt ​​​​als het wordt gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis. Om curcumine effectief te laten zijn, moet zwarte peper aanwezig zijn om de opname te bevorderen.

AOV 811 Curcuma Longa zwarte peper

811 Curcuma Longa- & Zwarte Peper-extract bevat een hoge dosering curcuma, 600 mg per vegacaps. Door de toevoeging van het natuurlijke specerij zwarte peper-extract is het goed opneembaar.

AOV 811

6. Een crème met diclofenac

Pijnlijke gewrichten kunnen jouw activiteiten behoorlijk belemmeren. Met medicatie verlicht je de pijn direct. Voor directe pijnverlichting raden wij een crème of gel met diclofenac aan, dit medicijn staat bekend om zijn pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het voordeel van een gel is dat deze direct op de pijnlijke plek aan te brengen is en lokaal de pijn vermindert.

Voltaren Emulgel

Voltaren Emulgel is een goed medicijn bij gewrichtspijn die veroorzaakt wordt door reuma, artrose of overbelasting. Bovendien kan je deze gel gebruiken bij pijnlijke spieren.

Voltaren

En wat natuurlijk altijd goed is? Neem een ontspanningsmassage! Dit is niet alleen ontspannend voor je spieren en gewrichten maar ook voor je hoofd en hart!

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen