Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

Problemen met spijsvertering?

Geplaatst op 06-05-2022

Als het gaat om hulpmiddelen voor een gezonde spijsvertering, zijn er ontzettend veel producten om uit te kiezen: Probiotica, spijsverteringsenzymen, supplementen en kruiden. Met verschillende spijsverteringsstoornissen kan het lastig zijn om erachter te komen welke producten geschikt zijn voor jouw klacht.   

Het proces van het verteren van voedsel is lang en complex. Soms kan je lichaam onderweg wel een helpende hand gebruiken. Wat zijn spijsverteringsenzymen en spijsverteringsbitters, wat doen ze en welke kun je het beste gebruiken?

Spijsverteringsenzymen

Supplementen met spijsverteringsenzymen bieden een externe bron van de spijsverteringsenzymen die je lichaam nodig heeft. Wat betekent dat je lichaam ze als een extra helpende hand krijgt en ze niet zelf aanmaakt. Ook wel een tijdelijke oplossing dus. Supplementen helpen bij het afbreken van koolhydraten, vetten en eiwitten en helpen spijsverteringsongemakken te verlichten.

Spijsverteringsenzymen werken samen met co-enzymen, spijsverteringssappen en hormonen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Het nemen van een spijsverteringsenzym kan de symptomen van een spijsverteringsprobleem verlichten, maar het zal de kern van het probleem niet oplossen dat het ongemak veroorzaakt. Bitters daarentegen zijn bedoeld om het lichaam aan te moedigen deze hormonen op natuurlijke wijze aan te maken zonder de hulp van externe enzymen.

Rol

Spijsverteringsbitter

Spijsverteringsbitters zijn bittere kruiden die als doel hebben het spijsverteringsproces te stimuleren door de afscheiding van spijsverteringsenzymen in het speeksel te stimuleren. Ze zijn bedoeld om de smaakpapillen te stimuleren en het spijsverteringsproces op gang te brengen door een signaal naar de rest van het lichaam te sturen om andere noodzakelijke enzymen en spijsverteringssappen te produceren en vrij te geven voor een goede spijsvertering.

Bittere smaakreceptoren bevinden zich niet alleen op de tong. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze in het hele spijsverteringsstelsel, inclusief de maag, alvleesklier en darmen opduiken om de eetlust te beïnvloeden en de insulineproductie te reguleren.

De beste manier om spijsverteringsbitterkruiden te nemen is in vloeibare vorm of capsulevorm, omdat dit de tong in staat stelt de bitterheid van het kruid echt te proeven en de speekselklieren activeert. Ze kunnen worden ingenomen als preventief hulpmiddel ongeveer een kwartier voor de maaltijd of als remedie na de maaltijd bij symptomen van indigestie zoals: opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, zure oprispingen, winderigheid, buikpijn en trage darmwerking.

Spijsverteringsenzymen zijn goed voor een snelle verlichting van symptomen, hoewel ze vaak niet de oorzaak aanpakken. Aan de andere kant werken bittere spijsverteringskruiden niet alleen snel, maar de bittere smaak van de kruiden stimuleert het lichaam om zelf de spijsverteringsenzymen te produceren die het nodig heeft.

Metamucil

Probiotica

Probiotica kan je ook wel zien als de schoonmaker en bewaker van je darmen. Via de mond bewandelen ze via je spijsverteringsstelsel de weg naar de darmen en nemen ondertussen alle ongewenste bacteriën mee.

Wanneer ze eenmaal zijn aangekomen in de darmen zorgen ze ervoor dat je darmflora in balans wordt gehouden en beschermen ze de darmwand.

Het is belangrijk om de darmflora dusdanig in balans te houden dat goedaardige bacteriën de beschermende immuniteit stimuleren. Probiotica stimuleren de groei van gezonde bacteriën in de darmen. Dit heeft een gunstige invloed op de spijsvertering, maar ook op je immuunsysteem en energiehuishouding. 

GN Probiotica

Gelukkig bestaan er veel middelen die je spijsvertering een handje kunnen helpen soepel te laten verlopen, maar wees je ook bewust van de oorzaak van je klachten.

Jump

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen