Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Zo voorkom je spijsverteringsproblemen en een opgeblazen gevoel tijdens de feestdagen

Geplaatst op 23-12-2021

De feestdagen staan voor de deur. Zeker in deze tijd willen we het extra gezellig maken met de mensen om ons heen. Samen gezellig tafelen is hier vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van.  

Na het feestmaal komen we vaak tot het besef dat we te veel gegeten hebben, vergeet hierbij de (alcoholische) drank niet... Hierdoor kun je last krijgen van een behoorlijk opgeblazen gevoel. Klachten als brandend maagzuur, maagkrampen en constipatie herinneren ons eraan dat onze buik moeite heeft met het verwerken van de hoeveelheid en verschillende soorten voedsel.

WarmthWeet wat je eet

Vaak vertegenwoordigen vlees, sauzen en zoetigheid een groot deel van diner tijdens de feestdagen. Om spijsverteringsklachten te voorkomen is het belangrijk dat er een balans is in wat we eten en we af en toe ook van de gezonde etenswaren snoepen. Neem bijvoorbeeld tijdens het kerstontbijt wat fruit en kies tijdens het kerstdiner voor een lichte soep als voorgerecht en neem wat extra groenten bij het vlees. Dit heeft een gunstige invloed op je spijsvertering, waardoor je darmflora meer in balans is.

Geniet

Tijdens de feestdagen is het gezellig om lang te tafelen. Maak hier tijdens het eten gebruik van door langzaam te eten en niet alles naar binnen te schrokken. Ben je bewust van hoe je eet en wat je eet! Kauw daarom je eten goed.

Door je eten goed te kauwen, het zogenaamde fletcheren, verwerkt je lijf het eten beter en neem je niet te veel lucht mee naar binnen. Daarnaast zorgen we er op deze manier voor dat het voedsel in kleinere porties in de maag terecht komt. Deze hoeft hierdoor minder hard te werken om je eten te verteren. Zo geeft je lijf ook eerder aan wanneer je voldoende hebt gegeten en voorkom je dat je teveel eet.

IberogastEen drankje op zijn tijd…

Glühwein, champagne, bier of wijn zijn geliefde dranken tijdens de feestdagen. Een drankje op zijn tijd moet kunnen, maar te veel drank kan zorgen voor een verhoogde maagzuurproductie. Dit zorgt voor brandend maagzuur en zure oprispingen. Producten met een maagzuurbinder hebben een lokale werking. De maagzuurremmer komt niet in het bloed terecht. Het overtollige maagzuur wordt meteen omgezet in water en andere lichaamseigen stoffen.Rennie

 

Relax

Vergeet vooral niet te ontspannen tijdens de feestdagen. Ben jij degene die de visite ontvangt en heb je hard je best gedaan om het iedereen naar de zin te maken? Relax, kerst is namelijk niet alleen samen tafelen, maar ook gezellig samen zijn. Verdeel de taken en laat iemand anders de tafel afruimen en was samen gezellig af. Spanning en stress zijn belangrijke factoren bij spijsverteringsproblemen.  

New Care Pukka

Bij acute klachten is het natuurlijk heel makkelijk middelen te gebruiken die je meteen verlichting bieden bij het vervelende gevoel, maar vaak is de werking van deze producten tijdelijk. Merk jij dat je maag en darmen meteen anders werken als je anders eet dan normaal? Ben jij gevoelig voor spijsverteringsproblemen?  Dan is een probiotica kuur een aanbeveling om eens te proberen voor een rustige en gezonde spijsvertering. 

Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. Aanhoudende spanning, overmatige suikerinname en een vezelarm dieet kunnen de darmflora ontregelen. Om deze bacteriën in balans te houden is het gebruik van probiotica een goede ondersteuning. Probiotica is verkrijgbaar in een kuur of in supplementen voor dagelijks gebruik. Als je kiest voor een kuur, geef je je darmen een boost met heel veel bacteriën tegelijk. Dit wordt gebruikt bij klachten als diarree, maar kan ook van tevoren goed zijn werk doen. Wanneer je weet dat je anders gaat eten dan jouw normale eetpatroon en je weet ook dat je hier last van gaat krijgen door middel van een opgezette buik, obstipatie of maagzuur,  zijn de onderstaande producten wellicht iets voor jou.

Orthiflor

NOW

Wij wensen je fijne en gezonde feestdagen!

Holidays

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen