Dadels zonder pit bioDadels komen van oorsprong uit het Midden-Oosten. Er bestaan meer dan 400 soorten dadels. De dadel is een steenvrucht. In de vrucht bevindt zich namelijk een harde pit.
IngrediëntenDadels van gecontroleerde biologische landbouw.
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100 gram
Energie |
1290 kJ/305 kcal |
Eiwit |
2,5g |
Koolhydraten:
waarvan suiker |
69,0g
69,0g |
Vetten:
waarvan verzadigd |
0,5g
0,03g |
Voedingsvezels |
7,1g |
Zout |
0,005g |
GebruikDadels zijn zeer goed te combineren is met noten. Ze kunnen worden verwerkt in cakes en desserts, maar zijn ook heerlijk in combinatie met hartige gerechten zoals tagines (geurige stoofschotels), kerrieschotels of als vulling voor vis, vlees of gevogelte. Natuurlijk zijn dadels ook lekker als een tussendoortje.
BewarenKoel en droog bewaren
Fabrikant / DistributeurBountiful BV,
Max Planckstraat 37,
6716 BD Ede