Fenegriekzaad bioFenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae). De plant wordt ook wel foenegriek of "Grieks hooi" genoemd. De plant wordt toegepast als keukenkruid. Het komt oorspronkelijk uit Mesopotamië en was reeds in de oudheid bekend in het Middellandse Zeegebied.
Ingrediënten100% biologische fenegriekzaad
VoedingswaardeEen eetlepel hele zaden – een hoeveelheid die je meestal overigens niet in één keer zult eten – bevat 35 calorieën en verscheidene voedingsstoffen: Vezels: 3 gram. Eiwit: 3 gram. Koolhydraten: 6 gram.
GebruikFenegriekzaad wordt gebruikt in ingelegde groenten, chutneys, kerrie mengsels en currypasta"s. Even roosteren haalt de bittere smaak eraf. Geweekte zaadjes zijn lekker door een salade. Fenegriek kun je ook laten kiemen of spruiten, net als taugé, op een vochtig schaaltje in het donker
BewarenKoel, droog & donker bewaren
Fabrikant / DistributeurVitiv. B.V.,
Max Plankstraat 37,
6716 BD Ede