Gekiemd brood zuidvruchten amandel bioDit bijzondere broodje bestaat uit tarwe, rozijnen, amandelen en dadels. Verder niets. Gist of zuurdesem is bij dit broodje overbodig! Het recept is traditioneel: de Esseners het maakten eeuwen geleden door tarwe 2-3 dagen te laten kiemen, het deeg te vermalen en het vervolgens op lage temperatuur te bakken (110 °C-130 °C). Zo doen wij het nog steeds. Kiembrood is compact, zwaar en bijzonder voedzaam. Het is op z"n lekkerst als je het eerst even roostert. Lekker met miso en notenpasta of pindakaas met ahornsiroop.
Ingrediëntengekiemde TARWE*, rozijnen* 7%, AMANDELEN (NOTEN)* 4%, dadels* 3%
*biologisch
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 1198kJ, Energie(kcal) 284kcal, Vet totaal 2,8g, Vet verzadigd 0,7g, Koolhydraten totaal 50,1g, Suikers 20,1g, Voedingsvezel 8,2g, Eiwit totaal 10,4g, Zout 0g, Natrium 0mg
GebruikRooster in een tosti-ijzer, dat maakt het extra lekker!
BewarenBewaar na openen maximaal 3 dagen in de koelkast, luchtdicht verpakt.
Fabrikant / DistributeurTerraSana ,
Postbus 70,
2450 AB LEIMUIDEN
Land van herkomstUK