Gierst amazake bioAmazake is een Japans zoetmiddel dat veel wordt gebruikt in zoete baksels en desserts. Het wordt gemaakt van gierst, koji (een unieke Japanse schimmel), water en zout. Een heerlijke, gluten- en lactosevrije crème met zowel een zoete als een umami smaak. Ben je vegan, lactose- of gluten-intolerant? Met amazake kun je boter, ei, suiker en melk vervangen. Voor de heerlijkste biologische gerechten!
Door de gierst is gierstamazake is de minst zoete van de drie.
IngrediëntenWater, gierst* 24%, koji* (rijst*, Aspergillus oryzae), zeezout.
*= van biologische landbouw
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100g |
|
Energie |
528 kJ / 125 kcal |
Vetten
- waarvan verzadigde vetzuren |
0,8 g
0 g |
Koolhydraten
- waarvan suikers |
25 g
14 g |
Vezels |
2,6 g |
Eiwitten |
3,3 g |
Zout |
0,05 g |
GebruikGebruik amazake om desserts, smoothies en baksels op een natuurlijke manier zoeter te maken. Ook lekker door een yoghurtontbijt of op pannenkoeken.
BewarenNa opening drie dagen houdbaar in de koelkast (max. 7°C).
Fabrikant / DistributeurTerrasana BV,
Postbus 70,
2450 AB Leimuiden
Land van herkomstEU/Non-EU