HizikiHiziki is een zeewier met een zwarte kleur en een lekkere, iets stevige bite. Hiziki groeit in het water op 1 tot 2 meter diep op rotsachtige bodems. Hiziki wordt zorgvuldig met de hand geoogst en in de zon gedroogd. Hiziki is heerlijk als bijgerecht of door een salade en wordt extra lekker als je shoyu en mirin toevoegt.
Ingrediëntenhiziki
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100g.
Energie (kJ) 863kJ,
Energie(kcal) 209kcal,
Vet totaal 2,1g,
Vet verzadigd 0,7g,
Koolhydraten totaal 17,4g,
Suikers 1,2g,
Voedingsvezel 47,2g,
Eiwit totaal 6,6g,
Zout 9,4g,
Natrium 3700mg,
Jodium 36500µg
GebruikSpoel goed af, laat 10 minuten weken en giet af. Bak kort aan en kook of stoof in 15 minuten gaar. Gebruik als bijgerecht of toevoeging aan je stoofschotel of salade.
BewarenBewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Fabrikant / DistributeurTerraSana ,
Postbus 70,
2450 AB LEIMUIDEN
Land van herkomstJapan