Lotusschijfjes gedroogdLotus is een eenjarige knolplant. Net als andere wortelgroenten zoals winterwortel, kliswortel, ui en witte radijs wordt deze in de macrobiotische keuken veel gebruikt.
De lotusplant groeit in water. In de zomer spreiden zich de bladeren naar andere kanten uit waardoor ze schaduw verschaffen. De unieke, wondermooie geurige bloem met een doorsnede van 15-25 cm ontplooit zich aan de oppervlakte.
Voor de historische oorsprong van de lotusplant moet men terug naar India. Samen met het Boeddhisme werd de plant naar China overgebracht en daarvandaan 600 jaar geleden door een beroemde monnik naar Japan gebracht.
De werking van geweekte en dan gekookte lotuswortel is sterker dan die van poeder en kan als groente aan het eind van de winter goede diensten bewijzen.
IngrediëntenGedroogde lotuswortelschijfjes
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100g
Energie (kJ) |
1279 |
kJ |
Energie(kcal) |
304 |
kcal |
Eiwit totaal |
9,0 |
g |
Koolhydraten totaal |
54,0 |
g |
Suikers |
5,0 |
g |
Vet totaal |
0,0 |
g |
Vet verzadigd |
0,0 |
g |
Voedingsvezel |
26,0 |
g |
Zout |
0,2 |
g |
Fabrikant / DistributeurTerrasana B.V.,
Postbus 70 ,
2450 AB Leimuiden
Land van herkomstNon-EU