Roggemeel type 130 bioPrimeal Roggemeel type 130 bio
IngrediëntenROGGE* (gluten).
*afkomstig van biologische landbouw.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
1457 kJ / 345 kcal |
Vetten
- waarvan verzadigde vetzuren |
2,0 gram
0,3 gram |
Koolhydraten
- waarvan suikers |
68,7 gram
4,6 gram |
Vezels |
10,2 gram |
Eiwitten |
7,9 gram |
Zout |
0,01 gram |
GebruikBij de bakker wordt dit meel vaak gebruikt vermengd met tarwemeel om een rustieke smaak te geven aan het brood (bv. boerenbrood). Puur wordt dit meel veelal gebruikt om de échte peperkoek te maken. Rogge gemalen volgens het Borsakovsky procédé. Deze speciale vermaling maakt het mogelijk om een maximum van de rijkdom uit het roggegraan te halen dat geconcentreerd is tussen de kern van het graanggewas en de onverteerbare zemelen (proteïnelaag of "wonderbare laag").
BewarenBewaren op een droge en koele plaats, beschermd tegen zonlicht.
Fabrikant / DistributeurEkibio,
ZA La Boissonnette,
07340 Peaugres,
Frankrijk
Land van herkomstFrankrijk