Sengiri daikon bioDaikon is een soort witte wortel. Sengiri is Japans voor "in reepjes gesneden". Sengiri daikon wordt in de zon gedroogd. Dit drogen gebeurt alleen als er een koude wind is, zodat de oorspronkelijke zoete, zachte smaak behouden blijft. Sengiri daikon is heerlijk om in sushi, misosoepen of zeewiersalades te gebruiken.
IngrediëntenDaikon-radijs*.
* = van biologische landbouw.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
1096 kJ / 260 kcal |
Vetten
- waarvan verzadigde vetzuren |
0 gram
0 gram |
Koolhydraten
- waarvan suikers |
45 gram
23 gram |
Vezels |
18 gram |
Eiwitten |
11 gram |
Zout |
0,30 gram |
GebruikWeek de daikon vóór gebruik ca. 10 minuten. Sauteer de uitgelekte reepjes kort in olie, voeg he weekwater toe en laat ca. 10 minuten koken. Breng op smaak met shoyu, rijstazijn, mirin en gember (optioneel). Combineer met andere (wortel)groenten.
BewarenKoel en droog bewaren.
Fabrikant / DistributeurTerraSana,
Postbus 70,
2450 AB Leimuiden