Sengiri daikon radijs gedroogdDaikon is een soort witte radijs in de vorm van een dunne aubergine. Om daikon langer te kunnen bewaren en dus vaker te kunnen gebruiken, wordt de radijs in kleine reepjes gesneden. Sengiri is Japans voor ‘gesneden’. Sengiri daikon wordt in de zon gedroogd. Dit drogen gebeurt alleen als er een koude wind is, zodat de oorspronkelijke zoete, zachte smaak behouden blijft.
Ingrediëntengedroogde daikon-radijs
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100g
Energie (kJ) |
1096 |
kJ |
Energie(kcal) |
260 |
kcal |
Eiwit totaal |
11,0 |
g |
Koolhydraten totaal |
63,0 |
g |
Suikers |
23,0 |
g |
Vet totaal |
0,0 |
g |
Vet verzadigd |
0,0 |
g |
Voedingsvezel |
18,0 |
g |
Natrium |
100 |
mg |
Zout |
0,3 |
g |
GebruikWeek de daikon vóór gebruik ca. 10 minuten. Sauteer de uitgelekte reepjes kort in olie, voeg he weekwater toe en laat ca. 10 minuten koken. Breng op smaak met shoyu, sushi-azijn, mirin en gember (optioneel). Combineer met andere (wortel)groenten.
Fabrikant / DistributeurTerrasana,
Postbus 70,
2450 AB Leimuiden