Shiitake koshin bioShiitake koshin is een gedroogde paddenstoel met een dunne, open hoed. Paddenstoelen kunnen in Japan overvloedig groeien door het vochtige klimaat en de vele bergen. In het land zijn talloze soorten te vinden, maar shiitake is wel de bekendste en meeste gebruikte paddenstoelensoort in Japan. Lekker als basis voor een misosoep of om een umami smaak te geven aan je vlees- of groentegerecht.
IngrediëntenGedroogde shiitake paddenstoelen*.
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
1149 kJ / 276 kcal |
Vet |
1,3 g |
waarvan verzadigd |
0,4 g |
Koolhydraten |
27 g |
waarvan suikers |
0 g |
Vezels |
42 g |
Eiwit |
18 g |
Zout |
0 g |
GebruikLaat de shiitake minimaal 30 minuten weken in koud water. Bak de paddenstoelen daarna kort aan of kook het mee met (miso)soep of andere (rijst- en noedel)gerechten. Ook het weekwater kan worden gebruikt.
BewarenKoel en droog bewaren.
Fabrikant / DistributeurTerraSana,
Postbus 70,
2450 AB Leimuiden
Land van herkomstNon-EU