Sweet jellySweet Jelly van Green Sweet
IngrediëntenErythritol
Steviolglycoside Reb.A 98%
Agar Agar
Voedingswaarde
Voedingswaarden per 100 gr |
|
Energie |
29,6 kcal |
Vet |
0 g |
waarvan verzadigd vet |
0 g |
Koolhydraten* |
90,8 g |
waarvan suikers |
0 g |
Eiwitten |
0,08 g |
Vezels |
6,3 g |
Zout |
0 g |
*De koolhydraten in Gelei Kristal van Green Sweet vallen onder de groep koolhydraten die niet door het lichaam worden opgenomen. Hierdoor is het uitermate geschikt voor diabetespatiënten of mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.
GebruikSweet Jelly van Green Sweet is perfect voor het maken van jam, sauzen en desserts want de kwaliteit blijft stabiel tot 200°C.
Omdat Sweet Jelly praktisch geen calorieën bevat, wordt het met name gebruikt voor diverse diëten en door iedereen die het gebruik van suiker wil beperken. Daarnaast kunnen de koolhydraten niet opgenomen worden door het lichaam waardoor het uitermate geschikt is voor diabetespatiënten of mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.
Basisrecept voor jam:
Neem ongeveer een halve kilo fruit en snij het in stukken. Doe het gesneden fruit samen met 2 eetlepels Sweet Jelly in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het geheel op laag vuur een minuutje of vijf doorpruttelen en pureer het fruit dan met een staafmixer. Schenk de warme massa over in een glazen pot en laat goed afkoelen. Je zelfgemaakte jam blijft ongeveer 6 weken houdbaar in de koelkast. Heb je liever wat dikkere jam, dan kun je bij een volgende keer altijd nog wat gelatine of agar agar toevoegen.
BewarenKoel en droog bewaren.
Fabrikant / DistributeurGreen Sweet B.V.,
Kwekerijweg 2-A,
3709 JA Zeist