Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Vorm

Calcium kopen? Vitadvice calcium expert

Wat is calcium precies? 

Calcium is een mineraal dat essentieel is voor de gezondheid. Het is één van de meest voorkomende mineralen in het lichaam en speelt een belangrijke rol in veel fysiologische processen, waaronder botgezondheid, spierconcentratie, bloedstolling en enzymactiviteiten. Vitadvice biedt calcium aan in verschillende soorten tabletten. Zo krijg je bij de SNP Calcium ook magnesium en zink binnen. Wat ook bijdraagt aan een mooie huid en goed gebit. De Lamberts vitamine C calcium ascorbaat is uitermate geschikt voor personen met een gevoelige maag of die moeite hebben met inslikken van de tab. Vitadvice biedt via het merk Lucovitaal Oesterkalk calcium aan. Dit is afkomstig uit schaaldieren, zoals oesters. Het wordt vaak gebruikt als een bron van calcium voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun calciumgehalte op peil te houden. Dit wordt ook nog aangevuld met vitamine D3 en K.

In welke voedingsmiddelen zit calcium?

Calcium is te vinden in veel voedingsmiddelen. Zuivelproducten zijn bijvoorbeeld rijke bronnen van calcium, zoals melk, yoghurt en kaas. Hieronder staan enkele andere voedingsmiddelen die calcium bevatten en de geschatte hoeveelheid calcium per portie:

  • Groene bladgroenten, zoals boerenkool, spinazie en broccoli (ongeveer 100-150 mg per 100 gram)
  • Vis, zoals sardines en zalm (ongeveer 200-250 mg per 100 gram, afhankelijk van de soort)
  • Noten en zaden, zoals amandelen, chiazaad en sesamzaad (ongeveer 50-100 mg per portie van 30 gram)
  • Verrijkte voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen, vruchtensappen en sommige soorten melkvervangers (ongeveer 100-300 mg per portie, afhankelijk van het product)

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium varieert afhankelijk van leeftijd en geslacht, maar voor de meeste volwassenen is dit ongeveer 1000-1200 mg per dag. Het is belangrijk om een evenwichtige en gevarieerde voeding te consumeren om voldoende calcium binnen te krijgen en andere voedingsstoffen en vitaminen niet te missen

Eventuele bijwerkingen bij het nemen van calcium

Hoewel het onwaarschijnlijk is om te veel calcium binnen te krijgen via de voeding, kan een teveel aan calcium uit supplementen leiden tot een aandoening die hypercalciëmie wordt genoemd, wat betekent dat er te veel calcium in het bloed zit. De symptomen van hypercalciëmie kunnen zijn:

  • Misselijkheid, braken en obstipatie
  • Vermoeidheid, zwakte en spierpijn
  • Verwardheid en geheugenproblemen
  • Nierstenen
  • Onregelmatige hartslag

Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen van calciumsupplementen te volgen en de totale hoeveelheid calcium uit alle bronnen te monitoren, inclusief voeding en supplementen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen