Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Chroom kopen? Vitadvice chroom expert

Wat is een chroom precies? 

Chroom is een mineraal dat in kleine hoeveelheden nodig is voor het menselijk lichaam. Het speelt een belangrijke rol in de regulatie van de bloedsuikerspiegel en helpt bij de verwerking van koolhydraten, vetten en eiwitten. Chroom wordt ook geassocieerd met verbetering van het cholesterolgehalte en het immuunsysteem.

Een tekort aan chroom?

Een tekort aan chroom kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder een verhoogd risico op insulineresistentie en diabetes. Andere symptomen van een chroomtekort kunnen zijn: onregelmatige bloedsuikerspiegel, verminderde glucose tolerantie, gewichtsverlies, vermoeidheid, verhoogd cholesterolgehalte in het bloed, slechte wondgenezing en veranderingen in stemming. Het is echter belangrijk om op te merken dat een chroomtekort relatief zeldzaam is en meestal voorkomen kan worden door een uitgebalanceerd dieet te volgen dat voldoende chroom bevat.

Waarom zou je chroom supplementen slikken? 

Chroomtabletten zijn supplementen die chroom bevatten en worden vaak genomen om de inname van chroom te verhogen. Hier zijn enkele van de mogelijke gezondheidsvoordelen van chroom tabletten:

  1. Regulatie van de bloedsuikerspiegel: Chroom speelt een belangrijke rol in de verwerking van koolhydraten, wat kan bijdragen aan de regulatie van de bloedsuikerspiegel en de ondersteuning van een gezonde bloedglucose balans.
  2. Verbetering van het cholesterolgehalte: Sommige onderzoeken suggereren dat chroom kan bijdragen aan de verlaging van het slechte cholesterol (LDL) en verbetering van het goede cholesterol (HDL).
  3. Gewichtsbeheersing: Chroom wordt geassocieerd met verbetering van de verzadiging en de controle van de honger, wat kan bijdragen aan gewichtsbeheersing en afvallen.
  4. Verbetering van het immuunsysteem: Chroom speelt ook een rol in het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Welke producten met chroom biedt Vitadvice aan?

Vitadvice biedt hier verschillende producten in aan. Denk aan de tabletten Berthelsen Chroom picolinaat ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Maar ook de Humanutrients apple’s slim appelazijn & chroom. Naast de tabletten heb je ook Elementair Chroom en die bevatten als basis concentrated mineral drops. 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen