Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Vorm

Mangaan kopen? Vitadvice mangaan expert

Wat is mangaan precies?

Mangaan is een mineraal dat het lichaam nodig heeft in kleine hoeveelheden om goed te kunnen functioneren. Het speelt een belangrijke rol bij verschillende processen in het lichaam, waaronder de stofwisseling van koolhydraten, cholesterol en aminozuren, de vorming van botweefsel en de bescherming tegen schade door vrije radicalen. Daarnaast is mangaan belangrijk voor een gezonde werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Hoewel het lichaam slechts kleine hoeveelheden mangaan nodig heeft, is het wel een essentieel mineraal voor een goede gezondheid.

Tekort aan mangaan?

Een tekort aan mangaan kan leiden tot een aantal symptomen, zoals een verminderde groei en ontwikkeling bij kinderen, een verminderde botdichtheid en verhoogd risico op botbreuken, huidaandoeningen, vermoeidheid en zwakheid, en een verminderd vermogen om koolhydraten en cholesterol te verwerken. Een ernstig tekort aan mangaan kan ook leiden tot neurologische symptomen, zoals verminderde reflexen, spierzwakte en duizeligheid. Vitadvice biedt de Berthelsen Mangaan citraat aan waar er een hoge biologische beschikbaarheid is en die maximaal wordt geabsorbeerd door het lichaam. Deze is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ook heeft vitadvice de Be-life Mangaan complex met 60 softgels. 

In welke voedingsmiddelen zit mangaan?

Mangaan is van nature aanwezig in verschillende voedingsmiddelen. Hieronder staan enkele voedingsmiddelen die relatief rijk zijn aan mangaan:

  • Noten: bijvoorbeeld hazelnoten, pecannoten, amandelen en walnoten
  • Zaden: bijvoorbeeld pompoenpitten, chiazaad, sesamzaad en lijnzaad
  • Volle granen: bijvoorbeeld haver, quinoa, bruine rijst en volkoren brood
  • Bladgroenten: bijvoorbeeld spinazie, boerenkool en snijbiet
  • Thee: zowel groene thee als zwarte thee bevat mangaan
  • Sojaproducten: bijvoorbeeld tofu en sojamelk

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen