Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Multimineralen kopen? Vitadvice multimineralen expert

Wat zijn multimineralen precies?

Multimineralen zijn voedingssupplementen die een combinatie van verschillende mineralen bevatten, zoals calcium, magnesium, zink, ijzer en selenium. Ze worden genomen om eventuele tekorten aan mineralen in het dieet aan te vullen en om de algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen. Mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die betrokken zijn bij vele lichaamsfuncties, zoals de vorming van botten, spieren en tanden, het reguleren van de stofwisseling en de zenuwfunctie. 

Een tekort aan mineralen?

Hoewel mineralen in kleine hoeveelheden nodig zijn, kunnen tekorten aan bepaalde mineralen bijdragen aan verschillende gezondheidsproblemen. Multimineralen kunnen helpen om tekorten aan mineralen aan te vullen en het lichaam van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Multimineralen kunnen voordelig zijn voor verschillende groepen mensen die mogelijk moeite hebben om voldoende mineralen binnen te krijgen via hun dieet. Enkele van de groepen zijn; zwangere vrouwen, vegetariërs en veganisten, oudere volwassenen en Atleten. 

Onze voeding bevat meestal niet alle essentiële mineralen die ons lichaam nodig heeft, en sommige mensen hebben mogelijk extra mineralen nodig vanwege specifieke gezondheidsproblemen of levensstijlfactoren. Het nemen van multimineralen kan helpen bij het aanvullen van eventuele tekorten en het ondersteunen van de normale functies van het lichaam, zoals het opbouwen van botten, het handhaven van een gezonde bloeddruk, het ondersteunen van het immuunsysteem en het reguleren van de stofwisseling. 

Eventuele bijwerkingen bij het nemen van multimineralen

Over het algemeen zijn multimineralen veilig om te nemen in de aanbevolen doseringen. De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen bij het nemen van multimineralen.

In sommige gevallen kunnen multimineralen toch bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten, diarree of obstipatie. Dit kan gebeuren als u te veel van een bepaald mineraal inneemt of als u multimineralen combineert met andere supplementen of medicijnen. Zorg er ook voor dat u zich houdt aan de aanbevolen dosering en gebruiksinstructies op het supplementenlabel. 

Welke multimineralen biedt Vitadvice aan? 

Er zijn verschillende soorten multimineralen die Vitadvice aanbiedt. Denk aan Multi mineralen complex waar de mineralen ijzer, jodium, magnesium, zink en koper onder andere in zitten. Maar ook multi mineralen complex zonder ijzer, geschikt voor mensen die geen extra ijzer mogen hebben. Wil je geen dierlijke ingrediënten binnen krijgen dan biedt Alfytal vega caps aan. De SNP Super multi mineralen bevat grotere hoeveelheid mineralen dan de standaard multi mineralen formules. 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen