Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Vorm

Zink kopen? Vitadvice zink expert

Waar is zink precies goed voor?

Zink is een essentieel mineraal dat van nature in voedsel voorkomt. Het is belangrijk voor verschillende lichaamsprocessen, waaronder immuunfunctie, wondgenezing, eiwitsynthese en DNA-synthese. Zink wordt ook gebruikt om de gezondheid van de huid, het haar en de nagels te ondersteunen en het kan helpen bij het voorkomen en behandelen van verkoudheid en andere infecties. Zink wordt vaak gebruikt als voedingssupplement om zinktekort te voorkomen of te behandelen. Het kan ook worden toegevoegd aan sommige mondverzorgingsproducten, omdat het helpt bij het bestrijden van tandplak en tandbederf. Zink is een belangrijk mineraal voor de algehele gezondheid en wordt aanbevolen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Tekort aan zink?

Een zinktekort kan leiden tot een breed scala aan symptomen en gezondheidsproblemen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende symptomen van zinktekort:

  • Verminderde immuunfunctie: Zink speelt een belangrijke rol in de functie van het immuunsysteem, dus een zinktekort kan leiden tot een verhoogd risico op infecties en ziekten.
  • Huidproblemen: Zink is nodig voor een gezonde huid en een tekort kan leiden tot huiduitslag, acne en eczeem.
  • Vertraagde wondgenezing: Zink is betrokken bij het genezingsproces van wonden en een tekort kan leiden tot een langzamer herstel.
  • Haarverlies: Zink is nodig voor gezond haar en een tekort kan leiden tot haaruitval.
  • Verminderd gevoel van smaak of geur: Zink speelt een rol in de smaak- en geursensatie, dus een tekort kan leiden tot een verminderd vermogen om smaken en geuren te detecteren.
  • Groei- en ontwikkelingsproblemen: Zink is nodig voor groei en ontwikkeling, dus een tekort kan leiden tot vertragingen in groei en ontwikkeling bij kinderen.

Welke producten biedt Vitadvice aan?

Je hebt verschillende soorten supplementen, namelijk tabletten, capsules en in de vloeibare vorm. De Purasana Clean & green zinc plus zijn helemaal plantaardig en natuurlijk gemaakt van biologische grondstoffen. Ook de capsules van Springfield L-Optizinc zijn vega. De Lamberts Zincatest bestaat uit dagelijks een theelepel nemen. 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen