Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Paddestoelextracten kopen? VitAdvice paddestoelextract expert

Chaga

Cordyceps

Reishi

Shii take

Paddestoelencomplexen

Paddestoelextracten

Paddestoelextracten zijn geconcentreerde vloeibare of poedervormige stoffen die zijn afgeleid van verschillende soorten paddestoelen, zoals reishi, shiitake en maitake. Ze worden vaak gebruikt als voedingssupplementen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het gebruik van paddestoelextracten?

Paddestoelextracten worden vaak gebruikt vanwege hun potentieel gunstige gezondheidseffecten. Hier zijn enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen die aan paddestoelextracten worden toegeschreven:

 1. Versterken van het immuunsysteem: Paddestoelextracten bevatten polysacchariden en andere bioactieve stoffen die het immuunsysteem kunnen stimuleren en versterken, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekteverwekkers te bestrijden.
 2. Verminderen van ontstekingen: Sommige paddestoelextracten, zoals reishi en cordyceps, hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen. Dit kan voordelen bieden bij aandoeningen zoals artritis, inflammatoire darmziekte en andere chronische ontstekingsziekten.
 3. Verlagen van cholesterol: Paddestoelextracten, zoals shiitake en maitake, kunnen helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en de bloedlipidenbalans te verbeteren. Dit kan het risico op hartaandoeningen en beroertes verminderen.
 4. Ondersteunen van levergezondheid: Sommige paddestoelextracten, zoals reishi, kunnen helpen de leverfunctie te verbeteren en de ontgifting van het lichaam te ondersteunen.
 5. Verlagen van de bloedsuikerspiegel: Sommige paddestoelextracten, zoals cordyceps, kunnen de insulinegevoeligheid verbeteren en helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit kan voordelen bieden bij diabetes of pre-diabetes.
 6. Verbeteren van de cognitieve functie: Paddestoelextracten, zoals lion's mane, worden soms gebruikt om de cognitieve functie te verbeteren en symptomen van neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer te verminderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel paddestoelextracten veelbelovend zijn, meer onderzoek nodig is om hun potentiële gezondheidsvoordelen volledig te begrijpen en te valideren. Mensen moeten ook voorzichtig zijn bij het gebruik van paddestoelextracten en moeten altijd de aanbevolen dosering volgen en een arts raadplegen voordat ze paddestoelextracten gaan gebruiken, vooral als ze medicatie gebruiken of een medische aandoening hebben.

Wat zijn paddestoelextracten en waar worden ze voor gebruikt?

Paddestoelextracten zijn geconcentreerde vloeibare of poedervormige stoffen die verkregen zijn uit de vruchtlichamen van paddestoelen. Ze worden gebruikt voor hun potentieel gunstige gezondheidseffecten en zijn populair in de traditionele geneeskunde, vooral in Aziatische culturen. Paddestoelextracten worden meestal gemaakt van eetbare paddestoelen, zoals reishi, shiitake, maitake en cordyceps.

Paddestoelextracten bevatten verschillende bioactieve stoffen, waaronder polysacchariden, triterpenen en antioxidanten, die bijdragen aan de gezondheidsvoordelen die aan deze extracten worden toegeschreven. Ze worden vaak gebruikt als voedingssupplementen om het immuunsysteem te ondersteunen, ontstekingen te verminderen, de leverfunctie te verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Paddestoelextracten worden ook soms gebruikt als natuurlijk alternatief voor medicatie bij de behandeling van bepaalde gezondheidsproblemen, hoewel het belangrijk is om hierbij voorzichtig te zijn en eerst met een arts te overleggen.

Paddestoelextracten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, poeder en vloeibare extracten, en kunnen worden toegevoegd aan smoothies, koffie, thee en andere dranken. Het is belangrijk om paddestoelextracten te kopen van een betrouwbare bron en de aanbevolen dosering te volgen.

Zijn paddestoelextracten veilig om te gebruiken?

Over het algemeen worden paddestoelextracten als veilig beschouwd bij normaal gebruik. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen die u moet kennen voordat u paddestoelextracten gaat gebruiken.

Ten eerste kunnen sommige mensen allergisch zijn voor paddestoelen, en het gebruik van paddestoelextracten kan bij deze personen leiden tot een allergische reactie. Als u allergisch bent voor paddestoelen, moet u het gebruik van paddestoelextracten vermijden.

Ten tweede kunnen paddestoelextracten in sommige gevallen maagklachten, diarree of misselijkheid veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en te beginnen met een lage dosis om te zien hoe uw lichaam reageert.

Ten derde kunnen paddestoelextracten interageren met sommige medicijnen. Als u medicatie gebruikt, is het raadzaam om eerst met uw arts te overleggen voordat u paddestoelextracten gaat gebruiken.

Tot slot is het belangrijk om paddestoelextracten te kopen van een betrouwbare bron. Sommige paddestoelextracten kunnen vervuild zijn met zware metalen of andere verontreinigende stoffen, dus het is belangrijk om producten te kopen van een gerenommeerde fabrikant met een goede reputatie.

Kortom, paddestoelextracten zijn over het algemeen veilig bij normaal gebruik, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de aanbevolen dosering te volgen. Als u vragen heeft of bijwerkingen ervaart, neem dan contact op met uw arts.

Welke soorten paddestoelextracten zijn er en welke moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten paddestoelextracten beschikbaar, elk met hun eigen unieke gezondheidsvoordelen en actieve ingrediënten. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten paddestoelextracten en hun toepassingen:

 1. Reishi-extract: Dit extract is afkomstig van de reishi-paddestoel en wordt gebruikt om het immuunsysteem te versterken, ontstekingen te verminderen en de leverfunctie te verbeteren. Reishi-extract bevat polysacchariden en triterpenen die verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsvoordelen van deze paddestoel.
 2. Shiitake-extract: Shiitake is een eetbare paddestoel die rijk is aan polysacchariden en antioxidanten. Shiitake-extract wordt gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen, de bloedsuikerspiegel te verlagen en de bloedlipidenbalans te verbeteren.
 3. Maitake-extract: Maitake is een eetbare paddestoel die rijk is aan bèta-glucanen en polysacchariden. Maitake-extract wordt gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen, de bloedsuikerspiegel te verlagen en het cholesterolgehalte te verlagen.
 4. Cordyceps-extract: Cordyceps is een paddestoel die van oudsher wordt gebruikt om de immuniteit te versterken en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Cordyceps-extract bevat polysacchariden en cordycepin, die verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsvoordelen van deze paddestoel.
 5. Lion's Mane-extract: Lion's Mane is een eetbare paddestoel die rijk is aan polysacchariden en hericenonen. Lion's Mane-extract wordt gebruikt om de cognitieve functie te verbeteren, de zenuwgezondheid te ondersteunen en neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer te behandelen.

Het kiezen van het juiste paddestoelextract hangt af van uw individuele behoeften en gezondheidsdoelen. Het is raadzaam om uw arts of diëtist te raadplegen voordat u paddestoelextracten gaat gebruiken om te bepalen welk extract het beste bij uw individuele behoeften past. Bovendien is het belangrijk om te kiezen voor extracten van hoogwaardige kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten.

Hoe kan ik paddestoelextracten gebruiken?

Paddestoelextracten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, poeders en vloeibare extracten. Hier zijn enkele suggesties over hoe u paddestoelextracten kunt gebruiken:

 1. Capsules: Capsules zijn de meest populaire manier om paddestoelextracten in te nemen. De aanbevolen dosering staat op het etiket van het supplement. Volg deze aanbevolen dosering en neem de capsule in met water. Een voorbeeld van een populair supplement is onze NHP Cordyceps. 
 2. Poeder: Paddestoelextractpoeder kan worden gemengd met warme of koude dranken, waaronder koffie, thee, smoothies en sappen. Voeg de aanbevolen dosering van het poeder toe aan uw drankje en roer het goed door totdat het volledig is opgelost.
 3. Vloeibare extracten: Vloeibare extracten zijn geconcentreerde vloeistoffen die meestal worden geleverd met een druppelaar. De aanbevolen dosering staat op het etiket van het supplement. Druppel de aanbevolen dosering onder uw tong of meng het met een beetje water of sap.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van paddestoelextracten te volgen en niet meer te gebruiken dan wat op het etiket van het supplement staat vermeld. Te veel van deze extracten gebruiken kan leiden tot bijwerkingen. Bovendien is het belangrijk om te kiezen voor extracten van hoogwaardige kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten. Raadpleeg altijd uw arts voordat u begint met het gebruik van paddestoelextracten, vooral als u medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen