Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Maca kopen? VitAdvice Maca expert

Wat zijn de voordelen van het gebruik van maca?

Maca wordt geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder:

  1. Hormonale balans: Maca kan helpen bij het reguleren van hormonen in het lichaam en wordt vaak gebruikt om symptomen van de menopauze en PMS te verminderen.
  2. Verhoogde energie en uithoudingsvermogen: Maca kan de fysieke prestaties verbeteren en de mentale alertheid verhogen, evenals vermoeidheid verminderen.
  3. Verbeterde vruchtbaarheid: Er is enig bewijs dat het gebruik van maca de vruchtbaarheid bij mannen kan verbeteren en de ovulatie bij vrouwen kan bevorderen.
  4. Verbeterde stemming: Maca kan helpen bij het verminderen van angst en depressie en het verbeteren van het algemene gevoel van welzijn.
  5. Verhoogde immuniteit: Maca bevat verschillende voedingsstoffen die de immuniteit kunnen versterken en ontstekingen kunnen verminderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de wetenschappelijke basis voor deze voordelen nog niet volledig is vastgesteld en dat meer onderzoek nodig is om deze beweringen te ondersteunen.

Wat is maca en waar komt het vandaan?

Maca is een plant die oorspronkelijk uit de Peruaanse Andes komt. De wetenschappelijke naam van de plant is Lepidium meyenii, en het is een lid van de kruisbloemigenfamilie, waartoe ook broccoli, bloemkool en boerenkool behoren. Maca heeft een knolachtige wortel, die vaak gedroogd en tot poeder vermalen wordt om als voedingssupplement te worden ingenomen. Het wordt traditioneel gebruikt in de Peruaanse geneeskunde vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt.

Hoe gebruik ik maca en in welke vormen is het verkrijgbaar?

Maca is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder poeder, capsules, tabletten zoals onze Hanoju Bio zwarte maca tabs, tincturen en extracten. De meest populaire vorm is poeder, dat kan worden toegevoegd aan smoothies, sappen, yoghurt of gebakken producten. Capsules en tabletten worden ingenomen met water en zijn handig voor mensen die de smaak van maca niet lekker vinden of die onderweg zijn. Tincturen en extracten kunnen worden toegevoegd aan water of sap en rechtstreeks worden ingenomen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van het product te volgen, omdat overdosering tot bijwerkingen kan leiden.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan het gebruik van maca?

Over het algemeen wordt maca als veilig beschouwd voor de meeste mensen bij gebruik in de aanbevolen doseringen. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen en risico's verbonden aan het gebruik van maca. Enkele van de mogelijke bijwerkingen zijn onder meer spijsverteringsproblemen, zoals winderigheid en diarree, evenals slaapproblemen, hoofdpijn en een verhoogde hartslag. Bovendien is maca afgeleid van de kruisbloemige groentefamilie, dus mensen met een allergie voor kruisbloemigen, zoals broccoli en spruitjes, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van maca. Het is altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u nieuwe supplementen aan uw dieet toevoegt, vooral als u al een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Is maca geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Ja, maca is geschikt voor vegetariërs en veganisten, omdat het een plantaardig voedingssupplement is en geen dierlijke producten bevat.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen