Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Nattokinase kopen? VitAdvice Nattokinase expert

Wat zijn de voordelen van het gebruik van nattokinase voor de gezondheid?

Nattokinase is een proteolytisch enzym dat wordt geproduceerd door het fermentatieproces van natto, een traditioneel Japans gerecht gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Nattokinase wordt gebruikt als een natuurlijk middel om de bloedsomloop te bevorderen en om de vorming van bloedstolsels te verminderen. Het wordt ook onderzocht voor andere potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van de bloeddruk en het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid. Hier zijn enkele van de mogelijke voordelen van het gebruik van nattokinase:

  1. Bloedverdunning: Nattokinase kan helpen bij het voorkomen van de vorming van bloedstolsels door het bloed te verdunnen en het risico op bloedstolsels te verminderen.
  2. Cardiovasculaire gezondheid: Onderzoek heeft aangetoond dat nattokinase kan helpen bij het verminderen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte, wat kan bijdragen aan een betere cardiovasculaire gezondheid.
  3. Ontstekingsremmend: Nattokinase heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
  4. Vermindert de vorming van plaque: Nattokinase kan helpen bij het verminderen van de vorming van plaque in de slagaders, wat kan bijdragen aan een betere gezondheid van het hart.
  5. Ooggezondheid: Er zijn aanwijzingen dat nattokinase kan helpen bij het voorkomen van ouderdomsgerelateerde maculadegeneratie en andere oogproblemen.

Wat is nattokinase en waarvoor wordt het gebruikt?

Nattokinase is een enzym dat wordt gewonnen uit natto, een traditioneel Japans gerecht van gefermenteerde sojabonen. Het enzym is bekend om zijn antistollingseigenschappen en wordt gebruikt als een natuurlijke behandeling voor een aantal gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen en beroertes. Nattokinase staat erom bekend dat het de fibrineafzettingen in het bloed afbreekt, waardoor het de bloedstroom kan verbeteren en het risico op bloedstolsels kan verminderen.

Hoe gebruik ik nattokinase en in welke vormen is het verkrijgbaar?

Nattokinase is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, tabletten en poeder. De meest voorkomende vorm is de capsule, die gemakkelijk kan worden ingeslikt met water.

De aanbevolen dosering van nattokinase kan variëren afhankelijk van het specifieke product en het beoogde gebruik. Het is belangrijk om de instructies op het etiket te volgen en/of het advies van een arts of diëtist te vragen.

Nattokinase kan het beste worden ingenomen met voedsel om de absorptie te optimaliseren en de kans op bijwerkingen te verminderen. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken bij het innemen van nattokinase om uitdroging te voorkomen.

Zoals bij elk voedingssupplement is het belangrijk om eerst met een arts te overleggen voordat je nattokinase gaat gebruiken, vooral als je een bestaande medische aandoening hebt of medicijnen gebruikt.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan het gebruik van nattokinase?

Net als bij elk supplement kan het gebruik van nattokinase bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn milde maagklachten, diarree en misselijkheid.

Er zijn echter enkele risico's verbonden aan het gebruik van nattokinase. Mensen die anticoagulantia of bloedverdunners gebruiken, zoals warfarine, aspirine of clopidogrel, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van nattokinase, omdat het de bloedstolling kan veranderen. Het is belangrijk om altijd met een arts te overleggen voordat je nattokinase of andere supplementen gebruikt, vooral als je bloedverdunners gebruikt of een bestaande medische aandoening hebt.

Is nattokinase veilig om te gebruiken in combinatie met andere medicijnen of supplementen?

Het is altijd belangrijk om met een arts te overleggen voordat je nattokinase gebruikt in combinatie met andere medicijnen of supplementen. Nattokinase kan namelijk interacties hebben met bepaalde bloedverdunners en andere supplementen die de bloedstolling kunnen beïnvloeden, zoals gember, knoflook, ginkgo biloba en visolie. Het is mogelijk dat het gebruik van nattokinase in combinatie met deze stoffen kan leiden tot een verhoogd risico op bloedingen. Overleg daarom altijd met een arts voordat je nattokinase gebruikt in combinatie met andere medicijnen of supplementen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen