Wakame type A bioDeze biologisch gecertificeerde wakame groeit in Ise-Shima in Japan. Wakame is een donkergroene, iets gladde zeewier die heerlijk smaakt bij zure en koolachtige groenten, zoals gepekelde komkommer en wortel. Daarnaast wordt wakame in Japan veel gebruikt om salades en soepen mee op te vullen. Wakame wordt geënt op touwnetten in het beschermde Ise-Shima gebied in Japan en later met de hand geoogst. Deze zeewier is volledig biologisch gecertificeerd.
Ingrediëntenwakame*
* = van biologische landbouw
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100 gram
Energie (kJ) 542kJ,
Energie(kcal) 132kcal,
Vet totaal 0,5g,
Vet verzadigd 0,1g,
Koolhydraten totaal 1,2g,
Suikers 0,1g,
Voedingsvezel 37,2g,
Eiwit totaal 12,1g,
Zout 19,8g,
Jodium 7600µg
GebruikBreek de strips in kleine stukjes. Spoel voor gebruik goed af en laat 5 minuten weken in koud water. Gooi het weekwater weg. Laat een minuutje meekoken in soep of gebruik geweekt in salades.
BewarenBewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Fabrikant / DistributeurTerrasana BV,
Postbus 70,
2540 AB Leimuiden
Land van herkomstJapan