Wakame zongedroogdWakame voelt iets glad aan en is tegelijkertijd groenteachtig knapperig. Deze in Japan veelgebruikte zeewier is lekker in combinatie met zure ingrediënten, bijvoorbeeld gepekelde komkommer of citroen. In Japan wordt wakame het meest gebruikt in soepen en salades. Het groeit in het wild in het superschone Ise-Shima gebied in Japan en wordt met de hand geoogst.
IngrediëntenWakame
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100 gram
Energie (kJ) 542kJ,
Energie(kcal) 132kcal,
Vet totaal 0,5g,
Vet verzadigd 0,1g,
Koolhydraten totaal 1,2g,
Suikers 0,1g,
Voedingsvezel 37,2g,
Eiwit totaal 12,1g,
Zout 19,8g,
Jodium 24mg
GebruikBreek de strips in kleine stukjes. Spoel voor gebruik goed af en laat 5 minuten weken in koud water. Gooi het weekwater weg. Laat een minuutje meekoken in soep of gebruik geweekt in salades.
BewarenBewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Fabrikant / DistributeurTerrasana BV,
Postbus 70,
2540 AB Leimuiden
Land van herkomstJapan