WijnsteenbakpoederWijnsteenbakpoeder is een rijsmiddel voor deeg. Het geeft taart en cake meer volume en maakt het luchtiger.
Wijnsteenbakpoeder is residu dat kristalliseert en zich afzet aan de binnenkant van wijnvaten tijdens de gisting van de wijn. Het verzamelde residu wordt gebruikt als grondstof voor het maken van wijnsteenbakpoeder.
Veel mensen geven de voorkeur aan wijnsteenbakpoeder, omdat dit door zijn samenstelling een natuurlijker soort bakpoeder is.
IngrediëntenKaliumtartraat, natriumbicarbonaat, maiszetmeel.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
416 kJ / 100 kcal |
Vetten
- waarvan verzadigde vetzuren |
0 gram
0 gram |
Koolhydraten
- waarvan suikers |
24,8 gram
0 gram |
Eiwitten |
0,1 gram |
Zout |
17,5 gram |
GebruikVoeg 20g toe aan 500g bloem.
BewarenKoel en droog bewaren.
Fabrikant / DistributeurBountiful BV,
Max Planckstraat 37,
6716 BD Ede
Land van herkomstDuitsland