Wijnsteenzuur bakpoeder bioWijnsteen ontstaat in wijnvaten tijdens het rijpen van de wijn. Na het rijpen blijven er wijnsteenkristallen achter. Deze worden gereinigd en gemalen tot heel fijn wijnsteenpoeder.
IngrediëntenMaiszetmeel, zuurteregelaar: room van tandsteen 24.7%, klontermiddel: natriumbicarbonaat.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g |
|
Energie |
1004 kJ / 233 kcal |
Vetten |
0 g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0 g |
Koolhydraten |
44,2 g |
waarvan suiker |
0 g |
Vezels |
0 g |
Eiwit |
0 g |
Zout |
17,51 g |
GebruikWijnsteenbakpoeder is een natuurlijke variant van bakpoeder en bevat geen chemische rijsmiddelen. Het poeder kan gebruikt worden als rijsmiddel voor (glutenvrij)brood-, koekjes- en taartdeeg en kan in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt als bakpoeder, ongeveer 20 gram per 500 gram meel.
BewarenKoel, droog en gesloten bewaren.
Fabrikant / DistributeurNaproz Zwolle BV,
Postbus 1038,
8001 BA Zwolle
Land van herkomstEU