Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Tarwegras kopen? VitAdvice Tarwegras expert

Wat zijn de voordelen van het gebruik van tarwegras voor de gezondheid?

Tarwegras staat bekend om zijn hoge voedingswaarde en potentieel gunstige effecten op de gezondheid. Hieronder vindt u enkele voordelen van het gebruik van tarwegras:

  1. Hoge voedingswaarde: Tarwegras is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en aminozuren.
  2. Ontstekingsremmend: Tarwegras bevat stoffen die ontstekingsremmend werken en kan mogelijk helpen bij ontstekingsgerelateerde aandoeningen.
  3. Goed voor de spijsvertering: Tarwegras kan mogelijk helpen bij spijsverteringsproblemen, zoals constipatie, door de vezels en andere voedingsstoffen die het bevat.
  4. Verlaagt cholesterol: Onderzoek suggereert dat tarwegras het cholesterolgehalte in het bloed kan verlagen.
  5. Kan het immuunsysteem versterken: Tarwegras kan mogelijk het immuunsysteem versterken door zijn hoge concentratie aan antioxidanten en andere voedingsstoffen.

Wat is tarwegras en waar wordt het voor gebruikt?

Tarwegras is de jonge, groene tarwe die groeit voordat het zijn volwassen vorm bereikt. Het wordt vaak in poedervorm of als sap geconsumeerd en wordt beschouwd als een van de meest voedzame voedingsmiddelen die er zijn. Tarwegras wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel vanwege de voedingsstoffen en antioxidanten die het bevat. Het kan worden gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen en als een algemene aanvulling op het dieet vanwege de vele voedingsstoffen die het bevat. 

Hoe gebruik ik tarwegras en in welke vormen is het verkrijgbaar?

Tarwegras wordt meestal gebruikt in poedervorm of als sap. Het poeder kan worden gemengd met water, sap, smoothies, soepen of andere gerechten. Het sap kan worden gedronken als een shot of worden gemengd met andere sappen of smoothies. Tarwegras kan ook worden gevonden in supplementvorm, zoals capsules, tabletten of poeders zoals onze Purasana Tarwegras. Het is belangrijk om de doseringsinstructies op het etiket van het product te volgen.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan het gebruik van tarwegras?

Over het algemeen wordt tarwegras als veilig beschouwd voor de meeste mensen wanneer het wordt geconsumeerd als voedingssupplement. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen en risico's waarvan u op de hoogte moet zijn:

  • Allergische reacties: sommige mensen kunnen allergisch zijn voor tarwegras en een allergische reactie ervaren, zoals huiduitslag, jeuk, zwelling of ademhalingsproblemen.
  • Maagklachten: sommige mensen kunnen last krijgen van maagklachten zoals misselijkheid, diarree of constipatie na het innemen van tarwegras. Dit kan vooral gebeuren als u tarwegras op een lege maag inneemt.
  • Interacties met medicijnen: tarwegras kan interfereren met de werking van sommige medicijnen, waaronder bloedverdunners, niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID's) en sommige immunosuppressiva. Het is daarom belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u tarwegras gaat gebruiken als u medicijnen gebruikt.
  • Risico op besmetting: aangezien tarwegras wordt gekweekt uit zaden, bestaat er een risico op besmetting met bacteriën, zoals salmonella, vooral als het niet goed wordt verwerkt en bewaard. Het is daarom belangrijk om tarwegras alleen te kopen van betrouwbare leveranciers en het goed te wassen voordat u het consumeert.
  • Bloedstolling: sommige bronnen suggereren dat tarwegras het bloed kan verdunnen, waardoor het risico op bloedingen toeneemt. Mensen die bloedverdunners gebruiken, moeten daarom voorzichtig zijn bij het gebruik van tarwegras en hun arts raadplegen.

Het is altijd een goed idee om uw arts te raadplegen voordat u nieuwe supplementen aan uw dieet toevoegt, inclusief tarwegras.

Is tarwegras geschikt voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie?

Mensen met coeliakie of glutenintolerantie moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van tarwegras, omdat het van tarwe afkomstig is. Tarwegras kan gluten bevatten, wat een allergische reactie kan veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor gluten. Sommige producenten van tarwegras claimen echter dat hun product gluten-vrij is omdat het gras wordt geoogst voordat de tarwekorrels zich vormen. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig het etiket te lezen en indien nodig contact op te nemen met de producent om te bepalen of hun product veilig is voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie.

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen