Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Vitamine B2 kopen? Vitadvice vitamine B2 expert

Wat is vitamine B2?

Vitamine B2, ook bekend als riboflavine, is een in water oplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt in de energieproductie en de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten in ons lichaam.

Wat zijn de belangrijkste functies van vitamine B2?

De belangrijkste functies van vitamine B2 (riboflavine) in ons lichaam zijn:

 1. Energieproductie: Vitamine B2 is betrokken bij de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten, en helpt bij het omzetten van voedsel in energie die ons lichaam kan gebruiken.
 2. Gezondheid van huid, haar en nagels: Vitamine B2 speelt een belangrijke rol bij de productie van collageen, wat nodig is voor een gezonde huid, haar en nagels.
 3. Ooggezondheid: Vitamine B2 is betrokken bij de productie van antioxidanten die de ogen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Een tekort aan vitamine B2 kan leiden tot oogaandoeningen zoals cataract en glaucoom.
 4. Groei en ontwikkeling: Vitamine B2 is essentieel voor de groei en ontwikkeling van het lichaam, vooral tijdens de kindertijd en de zwangerschap.
 5. Immuniteit: Vitamine B2 is betrokken bij de productie van antilichamen en helpt het immuunsysteem om infecties te bestrijden.
 6. Bescherming van het zenuwstelsel: Vitamine B2 is betrokken bij de bescherming van het zenuwstelsel en kan helpen bij het voorkomen van aandoeningen zoals migraine en zenuwpijn.

Wat zijn de symptomen van een tekort aan vitamine B2?

Een tekort aan vitamine B2 (riboflavine) kan leiden tot verschillende symptomen en gezondheidsproblemen, waaronder:

 1. Huidproblemen: Een van de meest voorkomende symptomen van vitamine B2-tekort is een gebarsten en schilferige huid bij de mondhoeken. Andere huidproblemen kunnen zijn: droge huid, jeukende huid, acne en eczeem.

 2. Ontstoken tong: Vitamine B2-tekort kan leiden tot een ontstoken tong (glossitis), die rood, pijnlijk en gezwollen kan zijn.

 3. Vermoeidheid en zwakte: Vitamine B2 is betrokken bij de productie van energie in ons lichaam. Een tekort kan leiden tot vermoeidheid, zwakte en spierpijn.

 4. Oogproblemen: Vitamine B2-tekort kan leiden tot oogaandoeningen zoals gevoeligheid voor licht, wazig zien en ontsteking van de oogleden.

 5. Migraine: Er is enig bewijs dat een tekort aan vitamine B2 kan bijdragen aan de ontwikkeling van migraine.

 6. Andere symptomen: Andere symptomen van vitamine B2-tekort kunnen zijn: verlies van eetlust, misselijkheid, slechte spijsvertering, vertraagde groei en ontwikkeling, en bloedarmoede.

Vitamine B2 komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, eieren, vlees, vis, groene groenten en volkoren granen. Het wordt ook vaak toegevoegd aan verrijkte granen, ontbijtgranen en brood.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2 voor volwassenen is ongeveer 1,1 milligram per dag voor vrouwen en 1,3 milligram per dag voor mannen. Om deze dagelijkse hoeveelheid te halen is het mogelijk om een supplement voor vitamine B2 te nemen, bijvoorbeeld onze Lamberts Vitamine B2.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen