Wijnsteenbakpoeder bioMattisson Wijnsteen bakpoeder bio
IngrediëntenBiologische Maiszetmeel, 24,7% zuurteregelaar: wijnsteen (monokaliumtartraat E336), rijsmiddel: natriumbicarbonaat (E500), E336 is kaliumzout uit wijnsteen, een natuurlijk zuur dat ook voorkomt in verschillende soorten fruit, zoals druiven, E500 is een natuurlijk mineraal, gemaakt uit steenzout of zeewater.
VoedingswaardeVoedingswaarde per 100 g
Energie 1004 kJ / 235 kcal
Vet 0 g
Koolhydraten 44 g
waarvan suikers 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 17,5 g
GebruikWijnsteenbakpoeder is een natuurlijke variant van bakpoeder en bevat geen chemische rijsmiddelen. Het poeder kan gebruikt worden als rijsmiddel voor (glutenvrij)brood-, koekjes- en taartdeeg en kan in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt als bakpoeder, ongeveer 20 gram per 500 gram meel.
BewarenKoel, droog en gesloten bewaren.
Fabrikant / DistributeurMattisson BV,
Middenweg 16,
3401 MB IJsselstein
Land van herkomstDuitsland