Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Vitamine D3 kopen? Vitadvice vitamine D3 expert

Wat zijn de bronnen van vitamine D3?

De belangrijkste bron van vitamine D3 is de blootstelling van de huid aan zonlicht. Vitamine D3 kan ook worden verkregen via voedingsmiddelen zoals vette vis, eieren en melkproducten, evenals via voedingssupplementen.

Wat zijn de symptomen van een tekort aan vitamine D3?

Een tekort aan vitamine D3 kan leiden tot verminderde botdichtheid, verhoogd risico op botbreuken, vermoeidheid, spierzwakte en een verminderd immuunsysteem. In ernstige gevallen kan een tekort leiden tot rachitis bij kinderen en osteomalacie bij volwassenen.

Waarom hebben we vitamine D3 nodig en wat doet het?

Vitamine D3 is een belangrijke voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor verschillende functies. Het is essentieel voor de opname van calcium en fosfor in ons lichaam, die nodig zijn voor de groei en het onderhoud van sterke botten en tanden. Vitamine D3 speelt ook een belangrijke rol bij het reguleren van ons immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in ons lichaam. Het kan helpen bij het voorkomen van auto-immuunziekten, kanker en hart- en vaatziekten. Bovendien heeft vitamine D3 invloed op de werking van onze spieren en ons zenuwstelsel en kan het een rol spelen bij het voorkomen van depressie. Vitamine D3 kan worden verkregen uit de blootstelling van onze huid aan zonlicht, bepaalde voedingsmiddelen, zoals vette vis en eieren, of uit voedingssupplementen zoals onze Sanopharm Vitamine D3. Het is belangrijk om voldoende vitamine D3 binnen te krijgen om ons lichaam gezond te houden.

Hoeveel vitamine D3 hebben we nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D3 voor de meeste mensen is ongeveer 600-800 IE (internationale eenheden) per dag. Mensen met een hoger risico op een vitamine D-tekort, zoals ouderen, mensen met een donkere huidskleur, mensen met een beperkte blootstelling aan zonlicht en mensen met bepaalde medische aandoeningen, hebben mogelijk hogere doses nodig. Het is belangrijk om met uw arts te praten over uw specifieke behoeften aan vitamine D3.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen