Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Manuka kopen? Vitadvice Manuka expert

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Manuka-honing?

Manuka-honing heeft potentieel gezondheidsbevorderende eigenschappen, die voornamelijk te danken zijn aan de hoge concentratie van methylglyoxal (MGO) die erin zit. Hieronder staan enkele mogelijke voordelen van het gebruik van manuka-honing:

  1. Wondgenezing: Manuka-honing kan helpen bij de genezing van wonden en het voorkomen van infecties. De antibacteriële eigenschappen van MGO helpen om bacteriën te doden en infecties te voorkomen, terwijl de honing ook de groei van nieuwe huidcellen bevordert.
  2. Keelpijn en verkoudheid: Manuka-honing kan helpen bij het verlichten van keelpijn en hoesten. De antibacteriële eigenschappen van MGO kunnen helpen bij het bestrijden van de bacteriën die keelpijn en verkoudheid veroorzaken.
  3. Spijsvertering: Manuka-honing kan helpen bij de spijsvertering en het verminderen van maagpijn en -problemen. De honing heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in de darmen.
  4. Huidverzorging: Manuka-honing kan helpen bij het verzachten en hydrateren van de huid. De antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van MGO kunnen helpen bij het bestrijden van acne en andere huidinfecties.

Wat is Manuka?

Manuka is een plantensoort die inheems is in Nieuw-Zeeland en Australië. De wetenschappelijke naam van de plant is Leptospermum scoparium en de plant wordt vaak gewoon "manuka" genoemd. De plant is een struik die tot 5 meter hoog kan worden en hij heeft kleine, witte of roze bloemen. Manuka wordt vaak gebruikt om honing te produceren, die bekend staat als manuka-honing. Deze honing heeft een unieke smaak en textuur en wordt vaak geprezen om zijn potentiële gezondheidsvoordelen, zoals antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Naast honing wordt manuka ook gebruikt voor de productie van essentiële oliën zoals onze Living Nature Pure essential manuka olie, thee en andere supplementen.

Wat is Manuka-honing?

Manuka-honing is een soort honing die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van de Manuka-struik, die inheems is in Nieuw-Zeeland en Australië. Wat manuka-honing uniek maakt, is het hoge gehalte aan methylglyoxal (MGO), een stof die van nature in de nectar van de Manuka-bloem voorkomt. MGO is verantwoordelijk voor de potentieel gezondheidsbevorderende eigenschappen van manuka-honing.

Manuka-honing heeft een donkerdere kleur en een sterkere, kenmerkende smaak vergeleken met andere soorten honing. De kwaliteit van manuka-honing wordt gemeten door de hoeveelheid MGO die erin zit en wordt uitgedrukt in een unieke manuka-factor (UMF) rating. Hoe hoger de UMF-waarde, hoe hoger de concentratie MGO en hoe potentieel krachtiger de honing. Manuka-honing wordt vaak gebruikt om wondgenezing te bevorderen, keelpijn te verlichten, de spijsvertering te ondersteunen en de huid te verzachten, onze Royal Green Manuka honing is een voorbeeld van een goede Manuka-honing. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle manuka-honing hetzelfde is en dat het kiezen van een hoogwaardig, gecertificeerd product essentieel is om de beoogde gezondheidsvoordelen te verkrijgen.

Wat is de UMF-factor bij Manuka-honing?

De unieke manuka-factor (UMF) is een meeteenheid die wordt gebruikt om de kwaliteit van manuka-honing te beoordelen. De UMF-factor is gebaseerd op de concentratie van methylglyoxal (MGO), de stof die verantwoordelijk is voor de potentieel gezondheidsbevorderende eigenschappen van manuka-honing.

De UMF-factor wordt gemeten op een schaal van 0 tot 30 en geeft aan hoeveel MGO er in de honing aanwezig is. Hoe hoger de UMF-waarde, hoe hoger de concentratie MGO en hoe potentieel krachtiger de honing. De UMF-factor wordt gecontroleerd door onafhankelijke organisaties die monsters van de honing testen om de kwaliteit en zuiverheid ervan te garanderen.

Manuka-honing met een UMF-factor van 10 of hoger wordt beschouwd als medicinaal en geschikt voor therapeutisch gebruik. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat niet alle manuka-honing hetzelfde is en dat het kiezen van een hoogwaardig, gecertificeerd product essentieel is om de beoogde gezondheidsvoordelen te verkrijgen.

Is alle Manuka-honing hetzelfde?

Nee, niet alle manuka-honing is hetzelfde. De kwaliteit van manuka-honing kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de bijenkorf, de omgeving waarin de bijen leven en de productiemethoden van de imker.

Om de kwaliteit en potentie van manuka-honing te beoordelen, wordt vaak de unieke manuka-factor (UMF) gebruikt. Dit is een meeteenheid die aangeeft hoeveel methylglyoxal (MGO) er in de honing aanwezig is en die wordt gecontroleerd door onafhankelijke organisaties. Manuka-honing met een hogere UMF-waarde wordt doorgaans als van hogere kwaliteit beschouwd en wordt vaak gebruikt voor therapeutische toepassingen.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige producten op de markt als "manuka-honing" worden verkocht, maar die niet de juiste kwaliteitscontroles hebben ondergaan of die mogelijk verontreinigd zijn met andere honingsoorten. Om de beste kwaliteit manuka-honing te kiezen, is het daarom belangrijk om te zoeken naar producten die gecertificeerd zijn door onafhankelijke instanties en die de UMF-factor duidelijk vermelden op de verpakking.

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen